Разбиха джихадистка клетка в Италия

  • 01 юли 2015 20:25

  • 1767
  • 0
Разбиха джихадистка клетка в Италия
©

Италианската и албанската полиция арестуваха 10 души, набирали бойци за „Ислямска държава“, а част от тях се готвели да заминат за Сирия, предаде АНСА. Задържаните са от две семейства - от Индзаго край Милано и от Гросето, сродили се чрез брак през септември 2014 г. на италианката Мария Джулия Серджо (28 г.) и албанеца Алдо Кобуци (27).

Години по-рано булката приела исляма, а преди 8 месеца това направили сестра й Мариана (31), майка й Асунта (60) и баща й Серджо (61) и така влезли в полезрението на службите в Рим. Другите арестувани са от албанското семейство, включително чичото на Алдо в Албания.

След сватбата двойката преминала стрелково обучение в Сирия, там Мария приела името Фатима и през януари приканила близките си да празнуват атаките в Париж със 17 убити.

„Трябва да мразим неверниците, те трябва да бъдат обезглавени“, пишела жената в мейлите.

Неотдавна двойката се върнала в Италия, за да отведат в Сирия семейство Серджо, което си продало мебелите и поискало паспорти. Задържани са преди тръгването. В друга операция в Рим са арестувани мароканец и алжирец. Смята се, че са радикализирали младежи в Италия и са свързани с „Ал Каида“.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини