Куба и САЩ възстановяват двустранните си отношения

  • 01 юли 2015 19:04

  • 1694
  • 2
Куба и САЩ възстановяват двустранните си отношения
© Getty Images/Guliver

Президентът на Куба Раул Кастро е заявил в писмо, изпратено до американския президент Барак Обама, че е решил да възстанови двустранните дипломатически отношения между Куба и САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на кубинската държавна телевизия.

В писмото на Кастро се посочва, че двете страни ще открият респективни посолства в Хавана и Куба на 20 юли, допълва агенцията.

По-рано беше съобщено, че Барак Обама е адресирал подобно писмо до Кастро, което беше предадено от най-високопоставения дипломат на САЩ в Хавана, шефът на американската секция за интересите Джефри де Лаурентис, на кубинския министър на външните работи Марселиньо Медина.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1694 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ленин

2015.07.02 | 06:27

2
Предатели! Сега ще видите! Ще ви вкарат 100 хил. черни негра, ще ви вземат земята и свободата, децата ви ще избягат, а вас ще направят роби - проститутки и сервитьори! Вижте в България какво е!

2015.07.02 | 00:28

1
познават политиката на САЩ (както цяла латинска Америка) и са наясно не са заблудени като нашите овце.И знаят как да се пазят от колонизаторите .Тези стъпки на САЩ са наложени от ООН който обявиха действията на САЩ за нарушение на международното право и търговия за обявяване свяляне на търговското ембарго гласуваха 185 държави 10 се въздаржаха и само САЩ и Изрел бяха против

Добави коментар

Водещи новини