Каролев: В Гърция празнуват с дни назначение на държавна работа

  • 01 юли 2015 18:55

  • 4030
  • 7
Каролев: В Гърция празнуват с дни назначение на държавна работа
©

Гръцките неизвестни пред България коментираха в "Още от деня" икономическите експерти професор Христина Вучева, която е бивши финансов министър, Владимир Каролев, съветник на министъра на икономиката и Георги Ангелов, старши икономист в “Отворено общество”.

Проф. Вучева отбеляза, че проблемът в Гърция е много сериозен. "Кредиторите имат силното желание да се реши въпроса, но не искат да влизат в противоречие. Аз съм оптимист, че ще се намери решение и Гърция ще остане в еврозоната", коментира тя.

"Преди време прогнозирах, че Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли никога не би спечелил изборите в Гърция. Избирането му бе изненада за мен. Тогава не вярвах, че гръцкият народ е толкова глупав да го доведе на власт. Не само, че това се случи, но и той стана министър-председател. Той сега си бере плодовете, че е предлагал неизпълними обещания на народа", коментира Каролев. Според него има вероятност той да свърши като диктаторите.

Георги Ангелов разкритикува поведението на лидерът на СИРИЗА и заяви, че на ЕС не им е ясно какво иска Ципрас. Никой няма да даде пари на някой, който си сменя мнението непрекъснато, категоричен е експертът.

Проф. Вучева призова да не се прехвърля вината за ситуацията в Гърция само на Ципрас, който е на власт само от 5 месеца. Дългът на Гърция не мърда, защото гръцката икономика върви надолу от 2010 г. Проблемът е дали действително е намерено решение как икономиката им да се възстанови.

Каролев се съгласи, че Ципрас не е единственият виновник за ситуацията в Гърция. "В последните 20 г. има управление в комбинация между социалистически тип капитализъм и шуробаджанашки социализъм. В страната няма сериозно намаляване на публичните разходи. Там празнуват с дни назначения на държавна работа, повече отколкото на сватба".

Трябва да сме много благодарни за случилото се у нас през всички тези години, посочи Вучева. Нашият дълг намалява и в момента у нас има едно малко връщане в показателите към 2006 г., но икономически сме в стабилно положение. Това, че нашите съседи имат такъв сериозен проблем е притеснително. Гърция е стигнала до задънена улица от 1970 г., хората започват масово да мигрират. Тогава правителствата там правят специална програма за демография, за да задържат младите хора в страната и в резултат на това затъват, припомни бившият финансов министър в служебното правителство на Желю Желев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4030 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.07.02 | 19:25

7
Соросоидни европедераси ! ТИКВЕНИЦИ ! Най големият глупак е лайното Каролев ! Гръцкият народ бил глупав ?! ХАХАХА ! Българите ли са умни , че търпят такива като Каролев и ТИКВА ПРОСТА ?!
MAZNA TIKVA GROBAR

2015.07.02 | 13:59

3
KURVI STE OT GERB KURVIIIIIIII

2015.07.02 | 13:59

2
Вие от "Атака" сте най-големите идиоти и цигани, но българите Ви уволнихме.

2015.07.02 | 19:25

5
KUR ZA GERB

2015.07.02 | 19:25

6
Сто за "Атака".

2015.07.02 | 13:59

1
Милиони за ТИКВАТА ПРОСТА с големиягъз !

2015.07.02 | 19:25

4
абе Каролев,оправихте България сега метнахте и гърците,защо не сте така претиснени за това как е дереджето в Бг,ами гледате навън,платени и гадни клакьори

Добави коментар

Водещи новини