MetLife и Фондация MetLife обявиха партньорството си с Kiva в подкрепа на предприемачеството

  • 01 юли 2015 18:43

  • 1107
  • 0
MetLife и Фондация MetLife обявиха партньорството си с Kiva в подкрепа на предприемачеството
©

MetLife и Фондация MetLife обявиха партньорството си с Kiva, международна неправителствена организация, която подкрепя предприемачески бизнес начинания в цял свят, чрез своята онлайн платформа за набиране на средства.

5 200 служители на MetLife от Европа, Близкия Изток и Африка бяха насърчени да насочат заем от 25 долара, който да подпомогне започването и развитието на предприемачески бизнес проект. Инициативата е подкрепена от благотворителната организация на MetLife, Фондация MetLife, ангажирана с каузата за разпространение и изграждане на финансови познания в глобален мащаб. В изпълнение на този ангажимент Фондацията е инвестирала 200 милиона долара през последните 5 години, и така е въздействала положително върху живота на два милиона души.

Мишел Калаф, Президент на MetLife EMEA и член на борда на директорите на Фондация MetLife, казва: “Това вълнуващо ново партньорство е просто и ефективно средство да направим нещо значимо за хиляди предприемачи и техните семейства по света. Също така предоставя уникална, иновативна и вдъхновяваща възможност за служителите на MetLife да се включат и подпомогнат, развитието на финансовата грамотност в страни, в които често няма достъп до финансови услуги от какъвто и да е вид.

От 2005 г., в рамките на глобалното онлайн общество, Kiva е насочила повече от 715 милиона микро кредита, чрез свързването на 1.3 милиона кредитори с 1.6 милиона предприемачи по цял свят. Когато получилите помощ чрез платформата на Кива върнат заемите си, тези пари могат да бъдат отново дадени като заем на други предприемачи, за да се подпомогне финансово и техния проект.

“MetLife е изградена върху простото, но много силно досещане, че всеки се нуждае от достъп до правилните финансови инструменти, за да получи повече от живота.” казва Премал Шах, президент и съосновател на Kiva. “Ние сме горди, че имаме възможността да обединим усилията си с MetLife за постигането на тази цел. Чрез това партньорство те подкрепят мечтите на хиляди предприемачи от целия свят като разширяват и улесняват достъпа им до финансови ресурси, и дават възможност на своите служители да вземат пряко участие в тази мисия. ”

За MetLife
MetLife, Inc., чрез своите клонове и дъщерни дружества, е една от водещите животозастрахователни компании в света. Основана през 1868 г., MetLife предлага на глобално ниво застраховки живот, пенсионни схеми, придобивки за служители и управление на активи. Обслужвайки около 100 милиона клиенти, MetLife оперира в близо 50 страни и е водещ застраховател в Япония, Латинска Америка, Азия, Европа и Близкия изток.
За повече информация, моля посетете www.metlife.bg и www.metlife.com.

За Фондация MetLife

Фондация MetLife е създадена през 1976 г., за да продължи дългите традиции на корпоративен принос и социална отговорност на MetLife към общностите. От основаването си, до края на 2013 г., Фондация MetLife е предоставила над 670 милиона долара безвъзмездна помощ и 70 милиона долара инвестиции в програми, свързани с дейностите на организации, оказващи положително влияние върху живота на общностите. Днес фокусът на фондацията е посветен на развитието на финансовото ограмотяване чрез предоставянето на 200 милиона долара през следващите пет години, за да помогне в изграждането на по-сигурно бъдеще за хората и общностите по целия свят.
За да научите повече за MetLife Foundation, посетете www.metlife.org.

За Kiva.org
Kiva е първата социална платформа за набиране на финансиране, и има за цел да свърже хора чрез микрокредитиране, за да им даде по-добра алтернатива на живот. Всеки може да посети Kivа.org и да помогне на кредитоискател със заем от 25 долара, за да развие бизнеса си, да отиде на училище, да има достъп до чиста енергия и разкрие своя потенциал. От 2005 г., Kiva е насочила повече от 715 милиона микро кредита в 80 държави, с 98% възвръщаемост.

Последвайте канала на

Novini.bg
1107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини