Васил Велев: Мит е, че населението плаща задължение към обществото

  • 01 юли 2015 17:57

  • 1770
  • 3
Васил Велев: Мит е, че населението плаща задължение към обществото
©

Проблемът в енергетиката не може да бъде решен лесно, защото той е трупан с години. Това каза председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Протестът ни беше срещу увеличението на цената на тока, което индустрията не може да поеме. Ако то беше с 1-2% можехме и да го преглътнем, но 20% е много", категоричен беше Велев. "Всъщност протестът ни беше в подкрепа на реформите в сектора. Според нас има резерв да се намалят разходите, съответно и цените на електроенергията за нас. Всяка година един милиард лева се разхищават или крадат", посочи той.

"В държавната енергетика има три пъти повече персонал, отколкото е нужен. Ако тяхното редуциране не води до икономии, тогава да назначим всички безработни там. Това е вечен двигател, а тезата е несъстоятелна", коментира председателят на АИКБ.

Той посочи откъде може да се подобри състоянието в сектора - ефективността на персонала, доставките, износът. "Мит е, че населението плаща задължение към обществото, за разлика от бизнеса".

Работодателите създават специален сайт, на който гражданите ще могат да сигнализират за далавери в енергетиката, съобщи още Васил Велев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1770 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
червени самозабравили се биСнисмени

2015.07.02 | 14:27

3
Мит е, че населението плаща задължение към обществото, за разлика от бизнеса". Еми кой те направи милионер бизнесмен бе човече просто ако не малкото останало Българско работещо население?

2015.07.02 | 14:27

2
тоя милиционер явно никога не си е плащал сметката по гражданските тарифи , ами да вземе една да я разгърне и да я прочете , ако може
,уеишщ

2015.07.01 | 23:45

1
Кой е сайта?

Добави коментар

Водещи новини