Бъчварова: МВР ще назначи ромски инспектори за помощ в гетата (видео)

  • 01 юли 2015 15:50

  • 3821
  • 17
Бъчварова: МВР ще назначи ромски инспектори за помощ в гетата (видео)
© Булфото

Министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. заедно с ръководството на МВР бяха изслушани от депутатите във вътрешната комисия на Народното събрание, по повод мерките, които са предприети за борба с престъпността и овладяване на ситуацията в Гърмен.

Министър Бъчварова обясни, че ръководството си дава сметка колко е голям този проблем и фактът, че той засяга всеки един български гражданин, предаде репортер на Новини.бг.

Тя посочи, че МВР има правомощията и задълженията да се бори срещу престъпността, но освен МВР има и други министерства и орган, които имат отношение към този проблем. "Затова от другата седмица ще бъде възобновен Ведомствения обществен съвет, който заседаваше към МВР", съобщи тя.

От МВР е изготвен подробен анализ за характера и разположението на криминогенната обстановка в страната, увери Бъчварова.

На заседанието стана ясно, че МВР няма потенциала и не може да изгради собствено видеонаблюдение, особено в малките населени места в страната. Също така МВР разполага силите си като следи и сезонните проблеми в страната. Бъчварова припомни, че в момента има командировани служители по морето, по границата и такива, които охраняват реколтата.

Тя посочи и кои са районите, в които може да има етнически сблъсъци. "Това са Видин, Сливен, Ямбол, Монтана и др."

Относно ситуацията в Гърмен министър Бъчварова обясни, че се е срещнала с местната власт и са били изготвили планове за действие, за да бъде решен проблемът там, но не е имало съдействие от страна на местната власт. Кметицата Минка Капитанова не е изпълнила нито една от точките и мерките, които са били предложени. Поради тази причина е изпратен областният управител на Благоевград, който е свикал заседание на общинския съвет, за да може на останалите без дом да им бъде осигурен временен.

"Днес разбираме, че жителите на село Осиково не са съгласни да приемат останалите без дом от кв. "Кремиковци". Никой не е обяснил на хората, че това е временна мярка", подчерта Бъчварова. Те са излезли на мълчалив протест.

"В момента се работи по проект, който да позволи на представители на ромските малцинства да бъдат назначавани инспектори в МВР. Те трябва да са с чисто съдебно минало, с подходящо образование, а след време те ще могат да се обучават и в Академията на МВР", обяви вътрешният министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3821 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2015.08.06 | 16:15

17
Браво, сега и циганински униформени ще правят! Бъчварова и Герб показаха достатъчно, че не им дреме за българската нация. Само малоумниците могат да вярват, че Герб правят нещо. Дискриминацията се усеща при българите, защото една чернилка ражда по 10-20 циганета, а българката 1-2 деца ! КОга ще се спре финансирането на раждаемостта, на циганите? Вече съм убеден, че ГЕРБ изпълняват проекта ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ОСТАВАНЕТО НА ЦИГАНИТЕ.
Сашо

2015.08.06 | 16:15

16
Добре де хора, щом циганите са вече униформени и въоръжени като циганска полиция, защо тогава не направите турска полиция? Ами и бежанците и те ще искат да са униформени, как мислите вие. Те също ще се вдигнат на бунт като циганите. Тогава и тях ли ще облечете в униформа и ще им дадете оръжия и заплати? Всяко гето, ако се въоръжи, ще стане национална война между етносите.

2015.08.06 | 16:15

15
Трябва да затворят Бъчварова и Бойко в едно циганско гето ,та циганетата да им теглят един бой и да ги оберат ,както правят с бабичките по селата и тогава ще им дойде акъла.
POLICAI

2015.08.06 | 16:14

14
Napravete Embaka yniformen. No parvo trqbva da go namerite. O6te li go tarsite?

2015.08.06 | 16:14

13
Цигански инспектори- Ха-ха това вица на деня ли беше?? С какво ще бъдат снабдени- с металотърсачи и детектори на апартаменти без хора в тях- за по лесно изпълняване на задълженията ли??
Сашо

2015.08.06 | 16:13

12
Няма по-проста и тъпа държава от България и от българските управляващи. Все повече се убеждавам в това с всяко едно разделение на малцинствата . Преди се делихме на етнически партии само, а сега се делим и на полиция - българска полиция, циганска полиция и т.н. Българите се топят, малцинството се умножава и все повече и повече затъваме в тинята...
сд

2015.08.06 | 16:13

11
Бъчварова, куха си като градинска лейка!! Какви цигани полицаи??Вие тотално сте изплискали легена, честно....
фф

2015.08.06 | 16:13

10
Бъчварова, скоро ще има гражданска война, с вашите малоумни "проекти"!!!Защо не разработите проекти за стимулиране на раждаемостта сред българите, или за подпомагане на бедните БЪЛГАРСКИ семейства, ами се занимавате с абсолютно СМЕШНИ работи.ДЕЦАТА В ЯСЛАТА ЩЕ ТИ СЕ СМЕЯТ??Малоумници прости!
Някой

2015.08.06 | 16:13

9
Всъщност и сега едва ли някой пречи на ромите да учат и да кандидатстват по нормалния за всички останали начин.Или и тук пак ще са с предимство,както навсякъде
Българин от български произход

2015.08.06 | 16:13

8
Бъчварова, ако някой мой роднина те набие, ще ме направиш ли инспектор?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини