Разбиха незаконен цех за машинно щамповане на знаци

  • 01 юли 2015 14:45

  • 1963
  • 0
Разбиха незаконен цех за машинно щамповане на знаци
© Булфото (архив)

При специализирана операция на "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив, под ръководството на Районната прокуратура в града е разкрит цех за машинно щамповане на знаци, идентични на защитена марка за електроуреди.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, цитирани от БТА. Цехът е в кв. "Гаганица", а марката се поставя върху електрически осветителни тела - традиционни балонни крушки с различен волтаж, които преди това са били без отличителни знаци. Стоката, пакетирана ръчно и машинно, е поставяна в кашони от велпапе, облепяни със скоч-лепенки, върху които също е поставяне фалшивата марка. По данни на прокуратурата в момента на проверката в помещението са заварени да осъществяват нерегламентирана дейност двама души /на по 24 г./ от Пловдив. Те не са предоставили документи, даващи им право да използват търговската марка.

При претърсване на помещението са иззети 3754 традиционни балонни и енергоспестяващи крушки с поставени на тях фалшиви знаци, 9755 електрически крушки без отличителни знаци, търговски етикети и лепенки със световната марка, щамповаща и пакетажна машина, компресор, плаки, калъпи и форми за поставяне на крушките при тяхното щамповане, празни кашони от велпапе. На място са направени два следствени експеримента.

Като обвиняем е привлечен С. К. за извършено престъпление - за използване на търговска марка без съгласието на притежателя, който е задържан за 72 часа. Разпитани са свидетели, направени са очни ставки, следствени експерименти, назначени са експертизи.

Под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив са извършени проверки и на три търговски обекта на ул. "Храбрец" в кв. "Изгрев" в града. Иззети са общо 1449 броя артикули, означени със знаци, сходни или идентични на световноизвестни регистрирани търговски марки като "Адидас", "Пума", "Найки", "Louis Vuitton". Стоките са били изложени за продажба в магазините. И по трите случая са започнали досъдебни производства.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини