Кабинетът създаде Координационен съвет за подготовка на България за членство в еврозоната

  • 01 юли 2015 13:13

  • 1080
  • 2
Кабинетът създаде Координационен съвет за подготовка на България за членство в еврозоната
© Getty Images/Guliver

Правителството създаде Координационен съвет за подготовка на България за членство в еврозоната с председател министъра на финансите, който е национален координатор на подготовката на страната ни за въвеждане на единната валута, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Членовете на съвета са заместник-министър на финансите, подуправител на Българската народна банка, член на Комисията за финансов надзор, заместник-министри на икономиката, външните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, правосъдието и други. Съветът ще се подпомага от експертни работни групи, които в рамките на своята компетентност непосредствено ще осъществяват практическата подготовка за членство на страната ни в еврозоната.

Сред основните функции на Съвета ще бъде разработване на проект на Национален план за въвеждане на еврото в България, изготвяне на предложение до Министерския съвет за определяне на целева дата за приемане на еврото, организацията и координирането на практическата подготовка на страната ни за членство в еврозоната и ръководство и координиране на работата на експертните работни групи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1080 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.01 | 17:59

2
БАЦЕ СИ ВЯРВА ХАХА

2015.07.01 | 17:59

1
Kakva evrozona - shte faliram savsem. Aklil nqmat uptavlqvashtite !

Добави коментар

Водещи новини