Ивайло Калфин: Минималната работна заплата трябва да се образува по по-прозрачен начин

  • 01 юли 2015 13:10

  • 1528
  • 2
Ивайло Калфин: Минималната работна заплата трябва да се образува по по-прозрачен начин
©

ЕК има специфични препоръки към България. Хубаво е, че за първи път отпада текст, а именно този за усилията в пенсионната реформа. Младите безработни и хората в предпенсионна възраст ще трябва да бъдат подпомогнати с подобряване на образованието и въвеждането на дуалното образование, каза социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в парламента.

Минималната работна заплата се определя от Министерски съвет. Тя трябва да отговаря на способността на икономиката да създава работни места и конкурентноспособността й, но според мен конкурентноспособността не е свързана с минималната работна заплата, каза Калфин. Искаме да тази заплата да се определя по по-прозрачен начин, завърши Калфин.

Последвайте канала на

1528 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.07 | 00:50

2
вицето , ама съзнава ли какви ги говори , всъщност то му е написано , така че липсата на съзнание е предотвратена
Баце Пешо

2015.08.07 | 00:46

1
Кво образование ми говори тоя, има достатъчно кадърни млади хора и такива кадето са пред пенсия, само че заплатите са смешно ниски, хем искат квалифицирани кадри, хем нещат да плащат големи заплати. Определете една минимална заплата от 600 лв. и ще стане работата, ще се намерят много желаещи.

Добави коментар

Водещи новини