Борисов: Ще преборим битовата престъпност, когато съкратим съдебната процедура

  • 01 юли 2015 12:46

  • 1629
  • 3
Борисов: Ще преборим битовата престъпност, когато съкратим съдебната процедура
© Булфото

Доста мерки са предприети в борбата срещу битовата престъпност.

Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на днешния парламентарен блиц контрол. Той отговори на въпрос на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. "Темата за битовата престъпност касае цялата общественост. Последните години към нея се реагираше само на парче. Става проблем, отива жандармерията, тръгва си жандармерията, а проблема остава. Случаите и примерите са много. Ясно е, че са необходими повече средства. Въпросът ми е дали правителството прави нещо за борбата с битовата престъпност и ще има ли повече средства за тази борба", попита лидерът на ВМРО.

"Предишното правителство увеличи с 200 млн. разходите на министерството без да има никакви финансови обосновки. Огромни пари се харчат в тази сфера. За да има реални резултати в борбата срещу битовата престъпност, трябва да скъсим съдебната процедура", категоричен беше Борисов. "Години наред се точат дела. Първа инстанция, втора инстанция. Примерът в Сандански е показателен. Осъждан няколко пъти и убива човек. Престъпниците си стоят свободни и продължават да крадат. Не казвам, че трябва да върнем тухларните, но трябва да има реални присъди", поясни премиерът.

"Има хора с по над 40-50 висящи дела. МВР отчитат по-голяма разкриваемост, но осъдителните присъди са 1-2%. Същият проблем го имаме в митниците. Акт след акт, глоба след глоба и на финала нищо. Направете промени в закона, за да скъсим съдебната процедура. Няма проблем. Ще направим видеонаблюдение. Ще снимаме престъпникът за 25-и път как краде, а после адвокатът му ще отиде и ще го освободи. Сега е златно време да си адвокат, с най-голямо уважение към адвокатите го казвам. Дано довечера да няма някое протестно писмо от тяхна страна. Трябва да направим промени в сроковете и присъдите да влизат в сила на мига", заключи Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1629 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.02 | 22:40

3
PREDI 9 GODINI ROMANIA GLASUVA ZAKON ''POSEGATELSTVO V/U IMUCHTESTVO.NA DRUGIA DEN NIKOI NE PRIPARVACHE DO AVTOMOBILA ILI DOMUT TI-JELYAZNA MYARKA.TCHAKAITE OCHTE
Дани

2015.07.02 | 22:40

2
За да има някакъв ефект и съдебната система да заработи трябва да вкарате дежурни прокурори и съдии в общините които веднага да осъждат за дребни кражби и престъпления а не делата да се дават в съда и да се гледат с тежките престъпления като се влачат с години.

2015.07.02 | 22:02

1
Борисов е много прав! Ако беше съкратена тази процедура, Цветанов вече да си беше излежал половината присъда!

Добави коментар

Водещи новини