Синове и дъщери съветват депутати

  • 01 юли 2015 08:59

  • 2257
  • 1
Синове и дъщери съветват депутати
©

Съветниците на депутати набъбват застрашително. Народните представители продължават да назначават консултанти, става ясно от публикувания на сайта на парламента списък на нещатните сътрудници.

Той наброява вече 329 лични съветници, т.е. близо два пъти е нараснал от началото на годината, когато бяха публикувани първите данни. Тези хора подпомагат работата на 182-ма депутати. На практика това означава, че една четвърт, или 58 народни избраници, не ползва чужда експертиза освен своята. Още 70 души са регистрирани като сътрудници към осемте парламентарни групи. Други 98 сътрудничат на 17 постоянни комисии. Така броят на нещатните сътрудници към началото на юли е 497 души при 240-членен парламент, пише "Преса".

Тенденцията да се назначават бивши управленци – депутати, министри и ръководни партийни кадри, продължава, но е обогатена с наследници на именити политици.

Дъщерята на Красимир Премянов, който е бивш шеф на парламентарната група на БСП по време на управлението на Жан Виденов – Андреана, е съветник по право и данъчна политика към комисията по икономическа политика и туризъм. Синът на Мюмюн Емин, един от създателите на ДПС и бивш депутат – Ергин, е сътрудник в комисията по регионална политика. Дъщерята на сочения от МВР за мощен контрабандист Даниел Славов-Дидо Дънката дава експертни съвети на напусналия Николай Бареков депутат Георги Ковачев. Друга щерка, на шефа на групата на АБВ проф. Борислав Борисов – Владя, съветва комисията по култура и медии.

Братът на бившия финансов министър Петър Чобанов – Димитър, е сътрудник в комисията по икономическа политика. Синът на инвеститора в Студентски град Дончо Беев – Борислав, помага на зам.-председателя на ДПС Рушен Риза. Бъдещата майка на първородния син на лидера на "Атака" пък Деница Гаджева напътства медийно съпартийците си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДЕЦА КЪМ ДЕПУТАТ

2015.07.01 | 14:28

1
ТАТЕ НЕ РАЗГРАБВАЙТЕ ВСИЧКО ОСТАВЕТЕ И ЗА НАС ДА ГРАБИМ И РАЗПРОДАВАМЕ

Добави коментар

Водещи новини