Шеф на КЕВР: Не може потребителите да плащат цялата сметка

  • 01 юли 2015 08:08

  • 1391
  • 3
Шеф на КЕВР: Не може потребителите да плащат цялата сметка
©

Намалението на цените на топлоенергията варира от 13% до 0,6% в различните градове. Тази разлика се влияе от различните технологии в централите. Следващият отоплителен сезон ще има намаление от над 10% , това е една наистина добра новина, съвсем стриктно отчетохме намалението на цената на петрола, но и повишаването на курса на долара, каза шефът на КЕВР Иван Иванов в ефира на ТВ7.

Хората могат да изискват проверки на топломерите в общите части. Не работя за интересите на олигархията. Ако беше така щях да увелича тока на потребителите, а не на бизнеса. В европейските директиви няма формулировка на „бизнес“, в България дори адвокатски кантори се считат за бизнес, припомни Иванов. Не трябва да бъдат заблуждавани хората като се говорят неверни неща.

Гратисният период е една абсолютно лъжлива идея. По 2 млн. лв. задължения трупа НЕК всеки ден. Удължението не може да е по-голямо от един месец. Няма да може да се отложи поскъпването на тока, защото ние сме независим орган. Премиерът се отказа да протестира с бизнеса, припомни Иванов. Никой не казва кой да плаща задълженията на НЕК. Бизнесът протестира, но аз ги предупредих, че те плащат два пъти по-малка добавка от обикновения български гражданин. Трябва да се платят 275 млн. лева, няма от къде другаде да дойдат, категоричен е шефът на КЕВР.

Аз мога да подам оставка, само когато мнозинството в парламента я поиска. Това което правя е да определяме социално справедливи цени. Плащаме по-скъпа зелена енергия, защото имаме договори, които не може да прекъснем. ЕК ни изпратиха писма, които вместо решение ни изпратиха въпроси, с което забавят действията срещу зелената енергия и американските централи, припомни Иванов. Не винаги желанията са тези, които могат да се реализират.

Натрупаните задължения трябва да се плащат пропорционално от цялото общество, няма как всичко да бъде платено от потребителите, завърши Иванов.

Последвайте канала на

1391 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.01 | 16:15

3
Може.
иво

2015.07.01 | 16:15

2
Хубаво де, ЕС не ни разрешава да ревизираме договорите за зелена енергия и тези с американските централи, но кой ни пречи да потърсим отговорност от тези, които ни накиснаха в това блато?
гостенин

2015.07.01 | 16:15

1
А това, че ЕС не ни разрешава да ревизираме договорите ни го казва същия този, който след всички избори ни казва, че ГЕРБ печели.А който не вярва да провери ако може.

Добави коментар

Водещи новини