Жандармерия, ДАНС и СДВР гонят бежанци в столицата (обновена+видео+снимки)

  • 01 юли 2015 07:32

  • 6825
  • 4
Жандармерия, ДАНС и СДВР гонят бежанци в столицата (обновена+видео+снимки)
© Булфото (архив)

Служители на ДАНС и МВР търсят на няколко места в столицата нелегални имигранти.

За акцията стана ясно рано тази сутрин, след като бе забелязано засилено полицейско присъствие в района на Женския пазар. Свидетели на акцията разказаха пред Novini.bg, че акцията е започнала в 6:30 тази сутрин.

На улица „Цар Самуил”, между ул. „Св. Св. Кирил и Методий” и бул. „Сливница”, имаше разположен бус на жандармерията, 3 полицейски патрула, служители на ДАНС и СДВР.

Пред бТВ шефът на СДВР Младен Маринов поясни, че акцията е свързана с бежанците, но отказа друг коментар.
От СДВР съобщиха пред Novini.bg, че няма как да дадат повече подробности, тъй като са само съдействащ орган, а операцията е на ДАНС.

След това се разбра, че 21 души са били изведени от складове и къщи и вкарани в бус на полицията, малко по-късно още 14, които били строени с гръб към стена.



Само от помещение на ул. „Цар Самуил”, намиращо се в участъка между улица „Св. Св. Кирил и Методий” и бул. „Сливница”, служителите на ДАНС изведоха две жени с дете и мъж. Задържаните лица бяха от чуждестранен произход. Детето бе на видима възраст между 3 и 4 години, отбелязва Фокус.
На майката и детето е оказана медицинска помощ.

Преминаването на пешеходци в отсечката бе забранено.

Такива акции рядко се случвали според очевидците в района. В продължение на около час - час и нещо полицията не ги е допускала до местоработата им.

Друг очевидец обаче разказа, че в къщата на ул. „Цар Самуил“ № 135, от която днес са изведени бежанците, често се е случвало да идват и да си отиват хора групово, най-често мъже.

На метростанция „Бели Дунав“ също има задържани.

Малко след 9 часа операцията вече бе приключила.

Последвайте канала на

6825 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ало

2015.07.01 | 13:01

4
Тия чак сега ли се усетиха да правят тази акция пак се правят на неразбрали като цяла България знае къде точно има много нелегални резаци и всякаква пасмина!

2015.07.01 | 13:01

3
Защо не ги спряхте на границата?Защо не ги спипахте от там до София ? Значи има добре обмислен канал, а може също и служебни лица да им съдействат!

2015.07.01 | 13:01

2
smurt za kurvata boiko

2015.07.01 | 12:05

1
Сигурно мюсюлмански протест

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини