Хаос на летище София заради повреда на информационните табла

  • 30 юни 2015 20:41

  • 3673
  • 1
Хаос на летище София заради повреда на информационните табла
© Булфото

Всички информационни екрани на Терминал 2 на летище София са повредени от неделя насам, съобщиха очевидци. Хората се лутат, търсейки къде точно да чекират багажа си и от кой изход потегля самолетът им.

От време на време представители на различни авиокомпании се появяват в салона и викат на висок глас пътниците. Други предпочитат да лепят бележки по многобройните екрани, които вече трети ден не функционират. Има и пътници, които се ориентират от собствените си смартфони, тъй като полетната информация в сайта на летището работи, пише в. „Труд". Тя обаче не показва гишетата за чекиране и номерата на изходите.

„Повредата е много голяма. В неделя изгоря сървърът на информационната система. В понеделник доставихме нов сървър, но свързването му ще отнеме време, тъй като полетната информация на летището е базирана на испанска информационна система и все още не можем да направим настройките", каза шефът на летище София Христо Щерионов.

Той обеща, че във вторник вечерта ще бъдат събрани всички налични свободни LCD екрани от стария терминал и откъдето другаде намерят. Те ще бъдат поставени на възлови места на Терминал 2, за да могат пътниците поне малко да се ориентират. Засега не е ясно кога ще бъде свързана съществуващата информационна система.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3673 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.01 | 03:25

1
Тъкмо "богатите" българи няма да избягат!!!!!!Хи хи.Смях.

Добави коментар

Водещи новини