Порой наводни улици и блокира автомобили в Ловеч (обновена)

  • 30 юни 2015 17:47

  • 2310
  • 2
Порой наводни улици и блокира автомобили в Ловеч (обновена)
© Булфото

Гръмотевична буря, придружена с пороен дъжд, наводни улици и блокира автомобили в Ловеч. Само за около час и половина над града се изсипаха около 40 литра на квадратен метър.

На места водата достигна до 50 см. От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха, че са постъпили сигнали за аварирали автомобили.

Екип на "Гражданска защита" е изтеглил автомобили в един от подлезите на улица "Осъмска" в града, а друг е започнал отводняване на приземно помещение в сградата на Съдебната палата.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев заяви за БТА, че има сигнали за наводнени мазета, приземни етажи и гаражи. От поройния дъжд се срути част от покрив на сграда в центъра на Ловеч, съобщи Казанджиев. Пострадали няма. По думите на кмета сигналът за инцидента е подаден от местни жители около 17.00 часа. Сградата е бивше хранилище на Регионалния исторически музей. "Тя вече е изключително опасна и веднага съм се обадил да бъде обезопасено мястото, за да не преминават граждани. От утре започваме да търсим решение на въпроса - или ще бъде заздравена, или ще бъде съборена", добави Казанджиев. Сградата не е паметник на културата. По-голямата част от нея е общинска, но има и частна собственост, затова ще се търсят и другите собственици.

Обстановката вече се нормализира и улиците са проходими.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2310 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЛОВЕЧ

2015.07.01 | 20:36

2
много странно,но след подмяната на канализацията Ловеч се наводнява при всеки дъжд и то 5 минути след началото на валежа.......
????????????

2015.07.01 | 20:36

1
а сцената дали я отнесе пак Осъма

Добави коментар

Водещи новини