Георги Лозанов: Няма да подам оставка

  • 30 юни 2015 13:47

  • 1860
  • 4
Георги Лозанов: Няма да подам оставка
©

Няма да подам оставка, защото смятам, че има един фалшив опит върху моята оставка да се прехвърлят отношения и да се търсят кредити, които тя не носи. Това заяви председателят на СЕМ Георги Лозанов на заседание на регулатора днес, на което беше разгледан конфликтът в БНР, започнал след решението на ръководството на медиата да съкрати хонорарите на журналистите.

На 29 май Лозанов заяви, че ще подаде оставка, ако до един месец не се реши проблемът в радиото или не започнат реални действия за преодоляването му. Според Лозанов в този месец не само не са започнали процеси на взаимодействие, а всяка от страните е застанала още по-твърдо.

"Едно ръководство, което все по-трудно намира ходове и не се справя с кризата, и едни протестиращи, в чиито език има само една дума - "оставка", коментира председателят на СЕМ. Той посочи, че целта му е била да катализира процеси в БНР, а вместо това на неговата оставка е започнало да се гледа като на изход. Има вече един общ глад за оставки, няма значение чии са, коментира Лозанов и добави, че това не е продуктивно и решаващо въпроса.

Според него решението е вътре в БНР в отношенията между работещи и управляващи радиото и СЕМ не може да се намеси в тях. Лозанов посочи, че в Съвета е постъпило писмо от генералния директор на БНР Радослав Янкулов за предприети мерки, структурни промени и кадрова организация.

От СЕМ ще поискат допълнителна информация за конкретните стъпки и до какво биха довели. Останалите членове на СЕМ, без Мария Стоянова, която е в командировка, заявиха на заседанието, че оставката на Лозанов не би довела до решение на конфликта в БНР и го призоваха да не я подава, за да не предизвика криза и в самия регулатор. Срещу оставката на Лозанов се обявиха в позиция и от АБРО, подкрепена от БТА, БНТ и "Дарик".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1860 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.08.04 | 13:16

4
КОМУНИСТ И ОСТАВКА !!! НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО !!!

2015.08.04 | 13:16

3
Подай си оставката, гомедо! Закрийте тази измислена структура "СЕМ", ползвана предимно за репресии!

2015.07.30 | 13:57

2
Този се е вкопал в поста си ,а същевременно по телевизиите се излъчват без ограничение филми,неподходящи за деца.После защо било такова поколението. Какво е свършил -нищо.Дори няма знак за родителски контрол постоянно на екрана.Обявяват го само в началото,но ако не си пуснал филма оттам,нямаш никаква идея подходящ ли е.

2015.06.30 | 23:16

1
Гогооооооооооооооооооо,дор си купих книгата ти "мое ляво".Както казва един твой колега 'хубаво казано ама безмислено'.Докажи че не си такъв какъвто си-ей ти интересен казус.Докажи че не си тотален мързелив тунеядец,какъвто явно излиза че си.Или размени работното си място с някой от тук коментиращите.И заплатата естествено.Че цял живот си я карате супер доказани и не толкова професионалисти.

Добави коментар

Водещи новини