МВР пресече готвен грабеж

  • 30 юни 2015 13:43

  • 1739
  • 0
МВР пресече готвен грабеж
©

Двама мъже - Г.М. - на 38 г. от Мездра, и К.Д. - на 43 г. от София, са задържани на 26 юни в хода на проведена полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалистите наблюдавали от известно време двамата мъже, тъй като разполагали с предварителна информация за готвен грабеж. Така те засекли поредния им удар – при спиране на лек автомобил на червен светофар на бул. „В.Левски“ мъжете се втурнали към колата, шофирана от служителка на фирма, за секунди счупили дясното странично стъкло и издърпали дамската й чанта, в която имало 15 000 лв. оборотни пари и лични вещи. Минути по-късно нападателите били задържани.

От допълнителната справка станало ясно, че Г.М. има множество криминалистически регистрации и 17 присъди. Съучастникът му също се оказал с дълго криминално досие и с една присъда. В хода на проведените оперативни и процесуално-следствени действия са иззети откраднатите пари и вещи, събрани са и безспорни доказателства, че двамата са съпричастни към извършеното престъпление.

След доклад на събраните материали в прокуратурата на двамата били повдигнати обвинения по чл.199 от НК и наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. С определение на Софийски градски съд мерките им за задържане са изменени в постоянни.

В операцията участвали служители на секторите „Грабежи” към СДВР и ГД „Национална полиция“, акцията е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Последвайте канала на

1739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини