Музей на колела пристига в Стара Загора на 18 юли

  • 30 юни 2015 12:40

  • 1109
  • 0
Музей на колела пристига в Стара Загора на 18 юли
©

На 18 юли (събота), на площада пред Община Стара Загора, пристига Музей на колела. Лятното безплатно училище по изкуствата ще бъде на разположение за посещение от 8.00 часа до 20.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Проектът „Детски музей на колела“ се реализира за втори път, като след Стара Загора, експозицията ще отпътува за Пловдив, а общо ще бъдат посетени шест български града. Идеята е да бъдат запознати малчуганите с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Поп арт. За целта са обособени осем творчески ателиета, където участниците ще могат да създадат свои шедьоври.

След като преминат през всички тях и научат за основните периоди от историята на изкуството, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение. На площ от над 200 кв. м водещите на ателиетата, студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца, ще разкажат по достъпен начин историята на изкуството и ще помагат на децата да развият креативността си.

Проектът е съвместна инициатива на „Societe Generale Експресбанк“ и фондация „Изиарт” и цели да покаже на децата, че историята на изкуството е една изключително интересна материя, стига да бъде предадена по интересен и достъпен начин. Безплатната и полезна атракция ще премине и през градовете Пловдив, Благоевград, София, Варна и Бургас.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини