Обстановката в Троян се нормализира след пороите

  • 29 юни 2015 15:27

  • 1755
  • 0
Обстановката в Троян се нормализира след пороите
©

Обстановката в община Троян постепенно се нормализира, след като от поройните дъждове през последното денонощие част от притоците на река Осъм излязоха от коритата си и заляха пътища в по-високите части от региона.

Още от сутринта екипи на общинската фирма „Комунални услуги“ и местното ВиК отводняват и почистват от калта и камъните засегнатите пътни участъци и канавки в районите на селата Чифлик, Бели Осъм, Черни Осъм, Шипково, Терзийско и Балканец.

Кметът на община Троян Донка Михайлова съобщи, че няма пострадали хора и животни и наводнени домове на жителите на шестте села: Осигурена е проходимост на всички пътища.

В момента се работи по осигуряване на проводимостта на запушени канавки. Водата вече не приижда. Оттича се постепенно и се намалява нивото на водата в речните корита и притоците. Започна измиването на общинските пътища от калта. Не сме констатирали опасност от нови свлачища.

От падналите през последното денонощие валежи нивото на река Осъм в Ловеч се покачи с почти два метра. Най-много дъжд валя по високите части на Троянско, където бяха измерени количества между 50 и 65 литра на кв. м.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини