Премахнаха нерегламентираните сметища в Столипиново

  • 29 юни 2015 13:23

  • 2122
  • 1
Премахнаха нерегламентираните сметища в Столипиново
©

Отстранени са всички нерегламентирани сметища в пловдивския квартал „Столипиново”. Това съобщи пред "Фокус" кметът на район „Източен” в Пловдив Николай Чунчуков.

По думите му, преди дни е организирана съвместна среща с органите на МВР, с общински инспекторат и с общинска охрана и са предприети конкретни действия. Засилен е контролът на всички места, на които е имало нерегламентирано изхвърляне на смет. „На три места се изхвърляха отпадъци. Едното е близо до училище „Пенчо Славейков”, другите места са на ул. „Шумен” и на ул. Уидроу Уилсън”, уточни Чунчуков.

Той обясни, че отпадъците са разчистени и след предприетите мерки не се наблюдава нерегламентирано изхвърляне. Местата се следят ежедневно и гражданите, които изхвърлят отпадък там ще бъдат санкционирани, добави Чунчуков. Той каза още, че за нарушителите, в зависимост от това дали са физически или юридически лица, са предвидени различни по размер финансови санкции.

От 1400 лева започват глобите за юридическо лице, а до 1000 лева са тези за физическо лице. „Мобилните групи продължават ежедневните си наблюдения и проверки на тези места, за да може конкретните сектори да останат чисти”, каза още Чунчуков. Той допълни, че няма други проблеми в район „Източен” в Пловдив.

Последвайте канала на

2122 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Само ГЕРБ

2015.06.30 | 13:08

1
И как ги премахнахте ? С пари от българите !А,кой е кмет на Пловдив ? А,кой го избра ?Цигания до шия !!!

Добави коментар

Водещи новини