Профилактични прегледи за диабет в Кърджали

  • 29 юни 2015 12:52

  • 689
  • 0
Профилактични прегледи за диабет в Кърджали
©

Над 120 души се включиха в безплатния скрининг за диабет организиран от женската организация на ГЕРБ в Кърджали. Сред първите кандидати да проверят нивото на кръвната си захар бе и народният представител Цвета Караянчева, чиито показатели резултати се оказаха в норма.

„Интересът на хората показа, че имат сериозно отношение към профилактиката и са отговорни към здравето си", коментира областният лидер на женската организация на ГЕРБ Златка Сиджимова. Тя изтъкна, че женската структура на партията ще продължи да организира инициативи за превенция на социално-значимите заболявания, които засягат слабия пол.

Акцията се състоя в офиса на партията в комплекс „Орфей", където всички желаещи имах възможност да тестват нивото на кръвната си захар с помощта на тест-ленти и да се консултират с медицинско лице. Инициативата срещна изключителен интерес и сред двата пола, както и сред различните възрастови групи. В България от диабет страдат около половин милион души. Често диабетът се диагностицира със закъснение, което възпрепятства правилното му лечение.

Последвайте канала на

689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини