Шест села в община Троян с усложнена обстановката след падналите валежи

  • 29 юни 2015 11:48

  • 1344
  • 0
Шест села в община Троян с усложнена обстановката след падналите валежи
©

В шест села в община Троян е усложнена обстановката след падналите тази нощ валежи. Притоци на река Осъм са излезли от коритата си, наводнили са пътищата и е нападала земна и лисна маса, има и запушени канавки, информира кметът на община Троян  Донка Михайлова, цитирана от БТА.

По думите й създадените проблеми са в селата Бели Осъм, Черни Осъм, Шипково, Чифлик, Терзийско и Балканец. Продължава да се стичат потоци вода от високопланинската част на общината и свличат земна, лисна маса и камъни. Обстановката обаче са нормализира. Михайлова допълни, че пътищата на територията на общината са проходими, няма наводнени къщи, пострадали хора и животни. Няма проблеми с електричеството и водоснабдяването.

Ръководството на общината е на територията на селата и обхожда пътните участъци,  мобилизира се техниката на общинско предприятие "Комунални услуги" и общинска фирма "ВиК - Стенето". До края на деня пътните участъци ще бъдат разчистени. На този етап няма опасност от активизиране на свлачища. По високите части на общината през последното денонощие са паднали между 50 и 60 литра на кв. метър.

Последвайте канала на

1344 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини