Цигани в Гърмен: Само Бойко ще ни спаси! Събориха с багер три от незаконните къщи (обновена+видео+сн

  • 29 юни 2015 10:45

  • 11444
  • 82
Цигани в Гърмен: Само Бойко ще ни спаси! Събориха с багер три от незаконните къщи (обновена+видео+сн
© Булфото

Жителите на Гърмен са заявили, че ще преминат към гражданско неподчинение, ако не бъдат съборени 4-те постройки в кв. „Кремиковци”, съобщи радио Фокус.

Очаква се всеки момент да пристигне областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който ще се срещне с кмета на община Гърмен Минка Капитанова, служители на ДНСК, полиция и жандармерия. На срещата ще бъде уточнен часът, в който ще пристигнат булдозерите в кв. „Кремиковци”.

Междувременно циганите се събраха в центъра на махалата с бурни викове „Само Бойко ще ни спаси”. Те отправиха апел към премиера да вземе под внимание възникналия проблем и да помогне за неговото решаване. Циганите се събраха и заедно запяха „Моя страна, моя България”. Една от жителките на квартала заплаши с кибрит в ръка, че ще запали лично къщата си, но няма да позволи булдозерите да я съборят.

Един час отсрочка беше дадена на циганите от кв. „Кремиковци”, преди да започне събарянето на 4-те незаконни постройки. Това решение бе взето на срещата, на която присъстваха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който се срещна с кмета на община Гърмен Минка Капитанова, служители на ДНСК, полиция и жандармерия. Към този час циганите от първата къща са започнали да прибират багажа си. Пожарни коли, линейка, полиция и жандармерия са разположени на входа и изхода на кв. „Кремиковци”. Изключително засилено е полицейското присъствие от входа на село Марчево до центъра на Гърмен.

Циганите от една от къщите, определена за събаряне в Гърмен, категорично отказаха да напуснат постройката. Те заявиха, че няма да изнесат покъщнината си и ще чакат булдозерът да пристигне в махалата. Към този час пред къщата се събраха жители на кв. „Кремиковци” като се опитват да успокоят една от жените, чиято къща трябва да бъде съборена. Тя заяви, че е съгласна да узакони постройката и да започне да плаща данъци като всички граждани на Република България. Къщата е обитавана предимно от жени и деца.

Междувременно циганите от квартал "Кремиковци" на село Гърмен току-що събориха сами първата от определените 4 къщи за премахване, съобщи 24 часа. Собственикът Виктор Огнянов със сълзи на очи започна да разбива кирпичената постройка. Помагаха му още 10-има. Очаква се до половин час останалите 3 къщи, които са по-масивни да бъдат съборени с багери. Живеещите в тях в момента изнасят багажа си. Хората казаха, че ще отидат да нощуват при роднини, като имат уверение от държавните институции, че ще им бъде осигурен подслон.

Три от постройките в кв. „Кремиковци” в Гърмен вече са съборени от багер. Циганските семействата са застанали пред разрушените си къщи, като плачат и проклинат, хората които им причиниха това. Служители от отдел "Закрила на детето" работят с циганските деца на място, като се опитват да спрат плачът им. Представители на жандармерията са оформили кордон, за да не могат циганите да преминат обозначителните ленти. Една от циганските майки се опита да хвърли детето си на земята, но бе спряна от полицейските служители. Циганите са изкарали цялата си покъщнина пред съборените постройки, като заявиха, че няма къде да отседнат.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11444 82

Свързани новини

Коментари 82

Добави коментар

2015.07.02 | 11:51

82
ГЕРБ и ДПС са цигански парти

2015.07.02 | 11:51

81
Интеграция ли ? Колко века им трябват да се интегрират? Мършите на обществото "искат" да се интегрират... Не може за българите да е забранено, а на циганите позволено.

2015.07.02 | 11:51

80
Само фюрера ще ви спаси.
Ку.рю

2015.07.02 | 11:51

79
"Къщата е обитавана предимно от жени и деца." Ха, че тия ман.га.сар.ки да не се размножават чрез пъпкуване бре? Де са им бащите на тия деца? "Берат" джилязу някъде, а?
България а приори

2015.07.02 | 11:50

78
да се отърве от феодалната ислямизация,цигания и мизерия от получовека анадолец!Тия не са народ а МЪРША!!!

2015.07.02 | 11:50

77
сега ние спираме да плащаме данъци да почват циганите да издържат държавата и да ни гледат децата крадлива необразована сган
stratsimir6

2015.06.30 | 21:30

76
АУУУУУУУУ ....... , какъв героизъм , какъв патриотизъм , тлее от извършената дейност ! Как не ви е срам .... ? Смешници ! Бутате не там , където трябва ! То акъл трябва за ПРЕЦИЗНО бутане ! Намерихте с кого на война да си играете ! Долен свински егоизъм !
666

2015.06.30 | 18:27

75
Пали
XXL

2015.06.30 | 18:27

74
ДА БОЙКО ЩЕ ВИ СПАСИ КАТО БРЪКНЕ ПО НАДЪЛБОКО В БЪЛГАРСКИТЕ ДЖОБОВЕ..САМО ЧЕ ТЕ СА ВЕЧЕ СКЪСАНИ И ЩЕ НАМЕРИТЕ САМО ЕДИН ГОЛ ОХЛЮВ......ДА СИ ГО ПОЛЗВАТЕ СЪС ЗДРАВЕ
Ку.рю

2015.06.30 | 18:27

73
Мцъ, не Бойко, само Хитлер ще ви "спаси"... с огнехвъргачките

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини