Терористът от Тунис е студент с чисто полицейско досие

  • 26 юни 2015 18:54

  • 2929
  • 3
Терористът от Тунис е студент с чисто полицейско досие
© gettyimages

Предполагаемият извършител на кървавото нападение срещу хотел в тунизийския курорт Сус е студент, който не е бил известен на полицията, предаде АФП, като се позова на тунизийския държавен секретар по въпросите на сигурността Рафик Шели.

Нападателят е тунизиец, роден в района на Керуан, един от градовете смятани за свещени за исляма, намиращ се в централната част на Тунис, поясни Шели пред местно радио. Той добави, че засега както изглежда само един човек е отговорен за атаката в Сус. "Той дойде до хотела откъм плажа, облечен като летовник, който ще се къпе в морето, и носеше плажен чадър със скрито вътре оръжие", разказал държавният секретар по сигурността. Когато пристигнал на плажа в района на хотела Империал Мархаба атентаторът открил огън по туристите, а после атакувал сградата.

Хотелът е собственост на испанската компания РИУ хотелс енд ризортс, предаде Асошиейтед прес. По последни данни жертвите са 28. Сред тях има и чужденци, в това число британци, германци и белгийци, допълва Ройтерс. Сред убитите е самият нападател и до трупа му лежал автомат Калашников, посочи Ройтерс. Първоначално данните за броя на нападателите бяха противоречиви. Говореше се за няколко нападатели, пристигнали на плажната ивица между хотел Империал Мархаба и съседния хотел Совива по море с надуваема лодка. До последно говорителят на министерството на вътрешните работи на Тунис Мохамад Али Аруи пък говореше за двама нападатели, от които единият бил избягал, предаде Асошиейтед прес.

Агенции, телевизии и радиостанции излъчват разкази на ужасени чужди туристи, преживели нападението, намирали се на плажа в момента на атаката или в съседни хотели. Някои разказват, че са чули десетки изстрели. Други говорят и за експлозия в атакувания хотел Империал Мархаба. След нападението на плажа царяла гробна тишина, разказва британски турист. Противоречиви са данните за ранените. Различни източници говорят за между 20 и 36 ранени.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2929 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Jihad

2015.07.02 | 11:19

3
Еми писнало му е от гяурите.

2015.06.29 | 09:52

2
С такива терористи араби ТИКВАТА герберастка пълни България ! ДОЛУ тоя предател антибългарин ! ВОЛЕН СИДЕРОВ трябва да управлява , за да имат българите шанс !

2015.06.28 | 13:59

1
Тези терористи все студенти, все чисти и неопетнени досиета имат. Много интересно какво точно следват и в кой университет. Може би изучават действието на автомат Калашников върху западните туристи?

Добави коментар

Водещи новини