18 г. затвор за шотландеца, убил Станко

  • 26 юни 2015 14:16

  • 4479
  • 2
18 г. затвор за шотландеца, убил Станко
©

Видинският окръжен съд осъди на 18 г. затвор шотландеца Дейвид Бел Брайсън за убийството на 11-годишния Станислав от с. Лагошевци, съобщава "24 часа".

Припомняме, че жестокото убийството бе извършено на 4 януари 2012 г. и през януари 2013 г.

Брайсън веднъж вече е бил осъден на 18 г. затвор, но Върховният касационен съд е отменил присъдата и е върнал делото за ново разглеждане заради допуснати процесуални нарушения.

Новият съдебен състав го призна за виновен, че е умъртвил момчето по особено мъчителен начин, като го е душил бавно и продължително, подавал му е периодично глътка въздух и детето е съзнавало ужаса на случващото се. Мотивът за убийството е, че Брайсън се вбесил, защото детето дразнело кучето му.

Тялото на Станко бе намерено 17 дни след убийството, а Брайсън бе задържан, след като се провали на детектор на лъжата и направи пълни самопризнания. Пред съда той се отрече от показанията си с обяснението, че ги бил дал под въздействието на хипноза.

Неразкрито остава кой е изнасилвал момчето приживе. Според съдебномедицинската експертиза в аналната област на детето е имало следи от многократно проникване, като в резултат на изнасилванията то е развило хронично възпаление. Съдебно-психиатричната експертиза на Брайсън не е установила той да има хомосексуални и педофилски наклонности.

Ако присъдата влезе в сила, чужденецът ще може да подаде молба да я изтърпи в родината си. Той ще трябва да заплати и по 100 хил. лв. кръвнина на родителите на момчето Христина и Веселин Мирчови.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
държавата на бандитите

2015.07.18 | 00:20

2
В Англия щеше да бъде осъден за 2 часа а тук вече са минали 3 години и не се знае кога ще свърши.

2015.07.18 | 00:20

1
Това ако беше българин щеше най-много 5 години да получи, а можеше и условно.

Добави коментар

Водещи новини