Природният газ поевтинява със 7,53%, КЕВР мълчи за цената на тока (обновена+видео)

  • 26 юни 2015 13:10

  • 1883
  • 0
Природният газ поевтинява със 7,53%, КЕВР мълчи за цената на тока (обновена+видео)
©

На заседание на КЕВР са взели решение цената на природния газ да бъде намалена със 7,53% . Новата цена официално ще бъде обявена 29 юни, предаде репортер на Novini.bg.

Цената на газа пада с близо 40 лева, от 524 лева за куб. метър на 484 лева.
Решението ще влезе в сила на 1 юли.

Намаляването на тази цена ще даде отражение на топлинната енергия, отбелязват от регулатора.

Тъй като приетата вчера поправка на Закона за енергетиката за отлагане с 1 месец вдигането цената на тока не е отразена в Държавен вестник и няма силата на законов акт, Комисията няма право да се произнася за момента.

Поради тази причина КЕВР ще се произнесе във вторник, на 30 юни, дали ще бъде удължен срокът за мораториум върху цената.

Максималният срок, в който можем да получим информация, която да ни позволи да открием допълнителни резерви за намаляването на цената на електроенергията, като за бизнеса, така и за домакинствата е не по-късно от 12-15 юли, заяви председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

„Имам информация, че Министерството на енергетиката работи именно в тази посока. Към момента нямаме официална информация, имаме размяна на оперативни документи с Държавната агенцията за финансова инспекция за определени дружества, които са собственици на ВЕИ паркове. Предоставили сме им ги и чакаме от тях доклади, но към момента нямаме нито един”, коментира той.

Последвайте канала на

1883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини