Националният център за развитие на ромите: Най-голямата етническа омраза се насажда от Красимир Кара

  • 25 юни 2015 12:28

  • 2286
  • 9
Националният център за развитие на ромите: Най-голямата етническа омраза се насажда от Красимир Кара
© Булфото

Не само младите роми, но и много български младежи са в окаяно положение като квалификация и образование.

Това заяви на пресконференция Данчо Райчев от столичния квартал "Филиповци", който от 30 години има шивашка фирма за булчински рокли, цитиран от БТА. В пресконференцията участваха представители на Националния център за развитие на ромите в България с председател Петко Асенов. Много добре се знае, че най-опасният човек е гладният и неграмотният, а един неграмотен и неквалифициран младеж не може да кандидатства нито в една фирма, след като няма знания или занаят, каза Райчев. Той се обърна с призив към народните представители да се акцентира върху образованието на младите хора, не само на ромите, за да се образоват, квалифицират и да си намират работа не само у нас, но и в чужбина.

"Когато човек има работа, той е независим и не мисли да си продаде гласа или да направи някаква далавера. Най-добрата далавера е когато човек има занаят и когато работи. Искам ромите да са образовани и квалифицирани, за да не могат да бъдат манипулирани. Манипулират се неграмотните и гладните хора", коментира Данчо Райчев. Според него трябва да има възможност да се намалят данъците на фирмите у нас, които квалифицират млади роми, но и български младежи.

Председателят на Националния център за развитие на ромите в България Петко Асенов заяви, че "най-голямата етническа омраза насажда заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов". На пресконференцията присъства и бащата, който беше пребит наскоро с двамата си синове близнаци в столичния квартал "Дружба". Асенов разказа, че близнаците са ученици в десети клас, тренират гребане на "Панчарево" и имат добри резултати на състезания. "Тези деца са добри християни и спортисти и това е бъдещето на ромите", заяви Асенов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2286 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.06.25 | 23:08

9
а най-големия приятел на циганите е станишев
планът Ран-Ът

2015.06.25 | 23:08

8
Държавата ги направи лентяй и престъпници още от малки давайки им помощи и никакви задължения към обществото.Това е Държавна политика вече 25 години за да бъдат еФтини избиратели издържани от малкото останали работещи Българи.
Борис

2015.06.25 | 23:08

7
Този прецедатела на ромската организация петко асенов,плаши с ромски командоси...сега с циган..и от цяла Европа на протест в БЪЛГАРИЯ. КЪДЕ Е ДАНС ,КЪДЕ Е МВР,КЪДЕ Е РАЗУЗНАВАНЕТО.ТОЗИ РАБОТИ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ...СТА4КУВАТЕ.....ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА........
RADI

2015.06.25 | 23:07

6
ДАНС откаде се финансира този циганин ПЕТКО АСЕНОВ и какви мерки взимате.ПЕВАНТИВНИ МЕРКИ НЯМА ЛИ ДА ВЗЕМЕТЕ.................................................НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ 1СТ. ЗАПЛАТА .........НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ...ГОВОРИ ЛИ ВИ НЕЩО ????????????
п*тко асенов

2015.06.25 | 23:07

5
Защо не кажеш нещо за убития преди години от цигани доцент от Софийския университет. Защо не кажеш за измъчваните с дърворезачка възрасти хора. Който по такъв нагъл и безочлив начин потъпква справедливостта винаги е бил наказван той или поколението му.

2015.06.25 | 23:07

4
Не става въпрос за етнос, приятелю. Тук борбата е срещу паразитизма. Паразитите са долу сред хората и горе сред управляващия елит. Разберете го това правилно.

2015.06.25 | 22:24

3
А не могат ли господине на НЕ продават гласа си и след това да отстояват обещанията, които са им дадени. Защото след като продадат гласа си никой вече за нищо вече за нищо не им задължен.
Джони

2015.06.25 | 21:40

2
Смърт бе, боклук!

2015.06.25 | 21:34

1
Джони ,лапни един ромски и след това ,няма да желаеш смъртта на циганите !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини