Излязоха резултатите от първо класиране при кандидат-гимназистите

  • 25 юни 2015 10:17

  • 1929
  • 0
Излязоха резултатите от първо класиране при кандидат-гимназистите
©

Днес излязоха резултатите от първо класиране при кандидат-гимназистите. Учениците могат да проверят класирането си в сайта на МОН по ЕГН и входящ номер.

Списъците на класираните ученици по профили и специалности от професии ще бъдат обявени в училището, където са подадени документите за участие в класирането. Записването на ученици на първия етап на класиране или подаването на заявление за участие във втория етап на класиране ще извършва в работните дни от 26.06.2015 г. до 30.06.2015 г. и се извършва в училището, в което кандидат-гимназистите са приети.

Образец на заявление за участие във втори етап на класиране се предоставя от училището, в което ученикът е приет на първи етап на класиране. В заявлението учениците не може да променят и пренареждат желанията си. Участниците във второ класиране запазват мястото си от І класиране само ако не бъдат класирани на по-предно свое желание.

Резултатите от ІІ етап на класиране ще бъдат оповестени на 3 юли 2015 г., а записването ще се осъществява от 6 до 8 юли. Незаетите места след записването на учениците от ІІ етап ще бъдат обявени в сайта на РИО на 9 юли 2015 г., а резултатите от трети етап на класиране ще бъдат оповестени на 16 юли 2015 г. Проверката на класирането се осъществява по описания на първо класиране начин. Класираните на трети етап ученици се записват в училището, в което са класирани в работните дни от 17 юли до 20 юли 2015 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини