Осем депутати на Борисов влизат в битката за кмет

  • 25 юни 2015 06:16

  • 2480
  • 0
Осем депутати на Борисов влизат в битката за кмет
© Булфото

Осем депутати от ГЕРБ със сигурност ще се кандидатират за кметове наесен, съобщава "Преса". Ръководството на партията имаше принципно решение да не връща депутати в местната власт, но за тези осем е преценено, че това няма да се отрази на работата на групата и ще осигури изборни победи. Други четирима депутати имат номинации, но ще останат в парламента.

Д-р Вяра Церовска влиза в битката за Перник, защото социологическите сондажи показали най-висок резултат. Сходни данни имала и областният управител Ирена Соколова, но като бивш шеф на болницата Церовска била по-разпознаваема за периферията. Депутатът Валентин Василев ще бъде издигнат за кмет на Разград по същата причина - много високи резултати на предварителния сондаж, макар че партийните структури имали други предпочитания за там.

Любомир Христов ще се бори за кмет на Шумен, Силвия Хубенова - за Асеновград, д-р Дарин Димитров - за Търговище. Макар че не успя на миналия вот, Георги Андонов отново ще се пробра за градоначалник на Гоце Делчев. С огромна подкрепа се ползва в Ловеч Корнелия Маринова и от ГЕРБ са готови да я пратят в местната власт. Варненската депутатка Красимира Атанасова ще се бори за Дългопол.

Макар че имаше желание, Галя Георгиева няма да се върне отново в кметското кресло в Елин Пелин, а остава в Народното събрание. Владимир Тошев има номинация за Видин, но а там ГЕРБ продължава да търси силен кандидат. В Добрич със сигурност ГЕРБ ще подкрепи за нов мандат Детелина Николова и така номинираният Румен Иванов остава депутат.

Във Враца ГЕРБ ще издигне като свой кандидат зам.-министъра на спорта Калин Каменов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини