Последните мечки от "Кормисош" тръгнаха за Холандия

  • 24 юни 2015 16:39

  • 1723
  • 0
Последните мечки от "Кормисош" тръгнаха за Холандия
© Булфото

Министерството на околната среда и водите и Държавното ловно стопанство "Кормисош" успяха да намерят нов дом за всички мечки от вивариума "Кормисош", съобщиха от пресцентъра на министерството.

Животните са преместени в условия, близки до естествената среда. МОСВ със съдействието на холандската фондация "Алертис" и СДП "Балкани" настани 12 от 14-те мечки в различни паркове и зоологически градини в Европа. Последните останали две - Кети и Минчо, днес отпътуваха за Холандия и ще бъдат новите обитатели на "Беар Форест".

Всички разходи са за сметка на холандските партньори. Животните са транспортирани със специални превозни средства и живеят в условия, близки до естествената им среда.

През май 2013 г. мечокът Тошко бе настанен в Зоопарка в Антверпен. През есента на същата година Мариана и Мишо стават "граждани" на Холандия. От пролетта на 2014 г. Мария и Пешо са в "Беар Форест", Холандия.

Паркът е стопанисван от нашите партньори от "Алертис". Другите две мечки - Елена и Арда, заминават за Белгия. Най-старата мечка - Рила, е в Парк за кафяви мечки, близо до Мюнхен. Там е настанен и мечокът Горчо.

Милчо и Гошо са новите обитатели на "Уд тръст" във Великобритания. Бети остана в България и е настанена в Центъра за диви животни на СДП "Балкани", който се намира във Влахи, информират от МОСВ.

Последвайте канала на

1723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини