Проф. Дечев: Някой е казал на Борисов, че вината е в НЗОК

  • 24 юни 2015 07:57

  • 3452
  • 4
Проф. Дечев: Някой е казал на Борисов, че вината е в НЗОК
©

Няколко са важните въпроси в българското здравеопазване – реални ли са тези 3 милиарда, които отделяме, какво да направим с тях и как се харчат. Това коментира вече бившият директор на столичната университетска болница „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев по Нова телевизия.

В обществото се налага популисткото мнение, че тези пари са много, каза той. Ако ги отнемем към средствата, с които разлага средният европеец, ще се окаже, че тези пари са много малко. Проблемите в момента се породиха от това, че същият д-р Москов приемаше като атаката, всичко, което казва срещу правилата, които приема за работата на болниците.

Той генерира 300 милиона дълг, каза проф. Дечо Дечев.

Д-р Красимира Иванова, по позната като сестрата на Бойко Борисов, коментира ситуацията в здравеопазването. Обикновено работещите лекари трудно можем да установим какво се случва в този паричен поток. Разлика по отношение на апаратура, за заплатите да не говорим, не виждам в последните три години, каза тя.

Единствено благодарение на човешкия фактор успяваме да се справим, коментира още д-р Иванова.

В момента се презентира модел, по който здравеопазването трябва да върви в близките няколко години. В момента има горещи точки в НЗОК и МЗ и при пациентите, на които никой не обръща внимание. Търси се поредната изкупителна жертва на провала на екипа в министерството на МЗ. За такава жертва е нарочено ръководството на НЗОК, което е само от три месеца Някой е казал на Борисов, че вината е в НЗОК. 9 месеца ние стоим и тъпчем на едно място, коментира проф. Дечев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3452 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.12.14 | 19:10

4
NYAMA SVERA V KOYATO NE SE KRADE,NO VZDRAVEOPAZVANETO-YAKO STCHETOVODSTVO
Борнео

2015.06.25 | 21:01

3
Дървени философи зад бюрата в НЗОК.Идете на място и контролирайте, защото масово се водят пациенти по няколко дни, пък ги изписват максимум на следващия.Рекета и фалшивите диагнози са другата обществена тайна.Освен друго, движението ще допринесе за здравословен начин на живот на Бюджетника.
XXL

2015.06.24 | 15:21

2
НЗОК Е КАТО КТБ ПАРТИЙНА КАСИЧКА
ИЗПАТИЛ

2015.06.24 | 15:21

1
Министъра да подпука НЗОК от всякъде,направете справка колко ортопедични обувки и слухови апарати са отпуснати на ходещи и чуващи ??????

Добави коментар

Водещи новини