Защитникът на котките: Краката ми изсъхнаха в лудницата

  • 23 юни 2015 10:16

  • 5220
  • 4
Защитникът на котките: Краката ми изсъхнаха в лудницата
©

Тялото ми изгни при незаконния ми арест в лудницата. Сега краката ми са като вейки и съм инвалид. По цял ден си стоя в нас, защото не мога да вървя. Това разказа пред "България Днес" пловдивчанинът Иван Балински, който преди 4 години се прочу в цяла България с една история, в която бяха замесени прокурор, убити котки, съд и психиатрия.

Това стана малко след като 28-годишният асеновградчанин Петър М. гръмна улична котка с незаконна пушка. Бабаитът е арестуван и ще отговаря за убийство на животно по особено жесток начин.

Донякъде по аналогичен, но малко по по-особен начин започват преди десетина години проблемите на 50-годишния днес Иван Балински. Пловдивчанинът живее в блок до Гребната база открай време. Съсед му бил прокурорът Росен Каменов. Отначало отношенията между двамата комшии са отлични и дори Балински прави ремонт в дома на Каменов.

Преди десетина години държавният обвинител си взима ирландски сетер. По думите на Балински кучето било пускано без повод и започва да дави котките около блока. По-късно се стигнало до там, че прокурорът гръмнал бременни котки с въздушна пушка. Балински решил да подаде жалба срещу съседа си.

Тръгва дело за клевета, което завършва в полза на Каменов, който отрича всички обвинения на комшията. Решението е глоба от 500 лв за Балински. Следва искане на Районната прокуратура Иван Балински, който и до днес не е освидетелстван, да бъде настанен в психиатрия. Пловдивчанинът твърди, че това е отмъщението на комшията му.

Стига се до заседание на съда, на което не е допуснат нито един от свидетелите на Балински. Магистратите постановяват да му бъдат направени изследвания в амбулаторна среда. И се стига до там, че Балински е закаран в психиатрията с белезници и там е затворен в изолатора, въпреки че по никое време не е буйствал и не е оказвал съпротива. Вместо да му се правят изследвания, му се бият инжекции с медикаменти. Балински намира адвокат и с негова помощ успяват да уведомят медиите.

Вдига се страхотен шум и журналисти от вестници и телевизии разчовъркват случая. В социалните мрежи стотици хора се организират за протест срещу незаконния арест на Балински и в крайна сметка след седмица в лудницата той е освободен. След случая управителят на "Център за психично здраве - Пловдив" д-р Инко Кехайов е освободен от поста си от общинския съвет. Балински разказва, че след случая прокурорът се преместил от апартамента си в къща. Някой чупел прозорците на дома на Балински и той твърди, че това може да е за отмъщение.

Станалият популярен като Защитника на котките твърди, че краката му са "изгнили" заради медикаментите, които са му бити в лудницата. Въпреки че още по времето, когато е държан там, лекарите обясняват, че му е поставян само диазепам.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5220 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ili

2015.06.29 | 19:55

4
Прокурори и съдии са най-мръсната измет на българия!Сигурен съм,че момчето не лъже,тия нагли отрепки вършат всякакви безобразия и се крият зад служебното си положение.
да

2015.06.29 | 11:55

3
Този прокурор има голям късмет, че не е поспаднал на някой като мен, никаква тога не може да го спаси, но такива страхливци мнооого внимателно си подбират жертвите, то по факта че стреля по бременни животни е явно, че е съдист и психопат.

2015.06.29 | 11:53

2
Всичко написано е вярно! Бяхме съученици от 1-ви клас и го познавам много добре. Много добър човек но го унищожиха!

2015.06.29 | 11:53

1
да си направим автономна област за котколюбители. и никакви съдии прокурори и подобни мошемици там! само честни хора с добри сърца!

Добави коментар

Водещи новини