Христо Иванов: Съдебната реформа ще е успешна при смяна и на системата, и на хората

  • 22 юни 2015 08:21

  • 1441
  • 3
Христо Иванов: Съдебната реформа ще е успешна при смяна и на системата, и на хората
© Булфото

Коментарите на бившия служебен премиер Георги Близнашки за съдебната реформа са едни заклинания, които целят да превърнат разговора за съдебна реформа в разговор за проф. Близнашки. Аз не искам да участвам в този водевил. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Попитан за коментар на думите на Георги Близнашки, че няма нито един работен ден, Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския отказа да отговори, като подчерта, че ако влезе в този спор, разговорът за съдебната реформа ще бъде подменен.

С промените в Закона за съдебната власт се опитваме да предложим един модел, в който съдията да се върне в положението си на пръв сред равни, но не и на шеф, който да "набива канчета". Това е една културна промяна, която трябва да преживеем, а тя няма да е проста.
Предвиждаме и създаване на специална администрация, която да прави проверки в Инспектората на Висшия съдебен съвет, заяви правосъдният министър.

Никога не сме изхождали от идеята, че няма да преработваме предложените промени Закона за съдебната власт. Искаме накрая да излезе един добър проект. Всяка точка, по която има аргументи, ще работим по нея, посочи Иванов.

По думите му нито само смяната на хората, нито само смяната на системата ще даде резултат. Очевидно трябва да бъдат направени и двете. Всички очакваме нещо да се случи от днес за утре. Тази реформа няма да стане така, каза още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1441 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.22 | 17:00

3
за да си сложите ваши хора
Муто

2015.06.22 | 17:00

2
От къде те изровиха такъв запъртък?

2015.06.22 | 14:38

1
От 25 години я чакаме вече тази реформа и няма да я доживеем явно. А е толкова просто всичко.Виновните крадци в затвора.НО НЯМА КОИ ВСИЧКИ КОЙТО УПРАВЛЯВАТ СА В ЛАЙНАТА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини