Детска кухня хоспитализира 32 деца в Поморие

  • 12 юни 2015 13:18

  • 2149
  • 0
Детска кухня хоспитализира 32 деца в Поморие
©

20 деца от детска градина в Поморие и друга група с деца от друго детско заведение, състояща се от 12 деца, са потърсили лекарска помощ със симптоми на натравяне. Това съобщи д-р Георги Митев, директор на Областта дирекция по безопасност на храните-Бургас, цитиран от „Фокус”.

 „Симптомите са повръщане, без диария и температура. Всички деца са потърсили лекарска помощ снощи. Нито едно от тях не е хоспитализирано”, обясни д-р Митев.

По думите му все още не се знае, какво са консумирали децата.

Сигналът за инцидента е бил подаден в 8.30 часа, поясни той. Той увери, че вече са взети проби от храната на децата от кухнята - майка за 2-3 дни назад. Той обясни, че по закон кухнята трябва да съхранява такива проби след като се предоставят на децата. „Тези проби са иззети и сега се изпращат в лабораторията в Сливен. РЗИ взима проби и от ръцете на персонала. Взетите натривки са от контактни повърхности в кухнята, плодове и инвентара. Силно се надяваме, че не е хранително натравяне”, заяви той като изтъкна, че от тази кухня се хранят 350 деца от различни детски градини в града.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини