Пчеларите опушиха парламента в знак на протест (видео)

  • 10 юни 2015 13:15

  • 2593
  • 1
Пчеларите опушиха парламента в знак на протест (видео)
©

Както обещаха преди седмица пчелари от цялата страна излязоха на протест пред Народното събрание. Причината за протеста са предложениет промени в Закона за пчеларството.

Промените са по предложение на депутати от ГЕРБ и Патриотичния фронт. Въпреки, че днес те бяха оттеглени протестът се състоя. Предложенията предвиждат въвеждането на ограничения за брой кошери в границите на населените места.

Освен срещу промените, пчеларите настояват и за удължаване на изтичащия тази година мораториум върху използването на опасни за пчелите пестициди при пръскането в земеделската дейност.

Пчеларите казаха "не" на деструктивната политика, водена срещу сектора в България. Щом в центъра на Париж се отглеждат пчели не може в България да бъде забранено развитието на пчеларството, коментираха те. Те носят уредите, с които се грижат за своите пчели и дори опушиха площада пред НС.

Производителите на мед се похвалиха, че днес официално е регистриран Българският пчеларски съюз.

Хората носеха плакати, на които пишеше: "Да съхраним пчелите чрез конструктивни, а не чрез рестриктивни закони", "Пчелите - фактор за плодородие и екология", "Държавната политика за пчелите - пълна демагогия", "Не взимайте жилещите", "В свят без пчели хората ще трябва сами да опрашват културите", "В центъра на Париж се отглеждат пчели. Помагайте - не пречете", "Да спасим пчелите - да опазим живота".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пчелари от Плевен

2015.06.29 | 00:23

1
До тук беше с нашата подкрепа за ГЕРБ ... Дълбоко Ви благодарим за поредното безумие на нашите депутати! Ако това беше станало, то България щеше да първата страна в света която въвежда ораничения в областта на пчеларството.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини