СЗО подкрепи реформата на Москов

  • 09 юни 2015 14:34

  • 1478
  • 4
СЗО подкрепи реформата на Москов
©

Световната здравна организация даде категоричната си подкрепа за реформата в здравеопазването и нейното финансиране. Това е резултатът от проведената работна среща между министър Москов и г-жа Жужана Якаб, регионален директор на СЗО за Европа, проведена на 5 юни 2015 г. в офиса на Регионалното бюро на СЗО в Копенхаген.

На срещата бяха обсъдени проблематични теми на здравеопазването в някои европейски страни и теми на бъдещо сътрудничество. СЗО ще предостави подкрепа на България за подобряване на ефективността на разходите в здравната система, организация на спешните реакции при трансгранични заплахи за здравето, превенцията на тютюнопушенето сред подрастващите и подобряването на достъпа и качеството на здравните услуги за хора от уязвими групи.

Бяха обсъдени и приоритетните области за следващото Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация за 2016/2017 г.

В споразумението се открояват като особено важни психичното здраве и намаляването на разпространението и употребата на наркотици сред подрастващите; превенцията на туберкулозата; репродуктивното здраве; достъпът до лекарства и здравни технологии. Световната здравна организация ще съдейства на държавата ни с целия си капацитет в посочените области. Д-р Михаил Околийски, Управляващ Офиса на СЗО, потвърди, че в най-скоро време мисия от водещи експерти на СЗО, ще бъде на работно посещение в България, която съвместно с Министерство на здравеопазването ще работи по оптимизирането и повишаването на ефективността на здравната система в България.

Последвайте канала на

1478 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
XXL

2015.10.30 | 23:29

4
РАЗБИРАСЕ ЧЕ ЩЕ Я ПОДКРЕПЯТ.ТАКА СЕ УСКОРЯВА НАМАЛЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ.

2015.10.30 | 23:29

3
джуджана подкрепила джуджето мочко

2015.10.30 | 23:29

2
Но българските граждани не ги подкрепят, а от нас зависи. Всеки може да си докара чиновник от някъде и да си тълкува обрекаемите му фрази както му е изгодно.

2015.10.30 | 23:29

1
СЗО ДА СИ ГО ВЗЕМАТ ПРИ ТЯХ ЩОМ ГО ХАРЕСВАТ

Добави коментар

Водещи новини