ЕК кандиса на гръцките плащания към МВФ

  • 05 юни 2015 15:04

  • 3523
  • 2
ЕК кандиса на гръцките плащания към МВФ
©

Европейската комисия е съгласна Гърция да обедини четирите се юнски вноски към Международния валутен фонд, предаде Интерфакс.

Днес говорителят на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето – Маргаритис Схинас заяви, че Комисията е одобрила предложението на правителството начело с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли страната да преведе дължимите пари на веднъж. Според Брюксел подобно решение не е в противоречие на правилата на световната финансова институция, ръководена от Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981. Тази крачка не поставя под съмнение възможността на държавата-членка да изпълни своите задължения към МВФ, каза Схинас. Той също призова журналистите да не правят преждевременни изводи.

Междувременно лидерът на Еврогрупата Йерун Дейселблум обяви своята позиция. Според председателя на Съвета на министрите от Еврозоната отсрочката за Гърция не е решение на проблема, защото тези пари трябва да бъдат платени.

Според анализатори от Royal Bank of Scotland коефициентът за излизане на Атина от клуба на държавите, използващи общата валута, се е увеличили от 10-15% до 20%. Британските специалисти отбелязват, че шансовете гърците да отидат до урните за втори път през 2015 г. са се увеличили.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тикво

2015.06.07 | 04:10

2
Много си глупав че да го асимилираш.
ТОНИ

2015.06.07 | 04:10

1
ДА ГИ ПИТАМ И Е С И ГЪРЦИЯ ДОКОГА ЩЕ СИ ИГРАЯТ С ДРУГИТЕ НАРОДИ И ДОКОГА ЩЕ ГИ ГРАБЯТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини