Идва краят на светските турски сериали, на ред са патриархалните

  • 04 юни 2015 13:46

  • 3000
  • 1
Идва краят на светските турски сериали, на ред са патриархалните
© Getty Images/Guliver

Настъпва краят на светските турски сериали, представящи западния начин на живот, и идва ред на патриархалните, базирани на консервативния бит и върховенството на мъжа, пише турският в. "Радикал".

Според вестника приключването след дни на телевизионната поредица "Прилив и отлив" (МедДжезир) - турската версия на популярния американски сериал "Ориндж каунти", бележи край на западния тип сериали и началото на феодални, консервативни и патриархални серийни филми. Като представители на втория тип "Радикал" изрежда редица популярни поредици, сред които "На парчета" и "Денят, когато бе написана съдбата ми".

На снимачната площадка на турските сериали няма блясък и великолепие.

В тях, посочва вестникът, властва мъжът. Ако се стигне до секс, именно от него идва инициативата, докато жената се срамува или гледа в земята. Жените над 30 години пък се очаква да се занимават най-вече с проблемите на децата си. Според анализа за разлика от тях сериалът "Прилив и отлив" представя достоверни образи на хора, които понякога грешат, влюбват се, напиват се, ревнуват, вършат някои непозволени неща.

Наблюдатели констатират засилване през последните години на консервативния начин на живот в Турция при управлението на проислямската Партия на справедливостта и развитието. Турският съвет за радио и телевизия често налага наказания или сваля телевизионни програми, окачествени като несъвместими с моралните убеждения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.08 | 16:49

1
тези в кой век живеят ми е чудно... жената след 30 трябвало да се занимава с проблемите на децата и когато мъжа поискал секс тя гледа в земята бахахахахаах ама на работа трябва ли да ходи тая жена или... мама ви изостанала... жената отдавна не е това, закоето я приемат тези сурикати

Добави коментар

Водещи новини