Борисов: Шест месеца работихме по неотложни проблеми, вече гледаме напред (снимки)

  • 30 май 2015 15:54

  • 3551
  • 32
Борисов: Шест месеца работихме по неотложни проблеми, вече гледаме напред (снимки)
© Министерски съвет

Работим за гарантиране на политическа стабилност в България и подобряване на международната репутация на страната. В първите 6 месеца от нашето управление концентрирахме усилията си върху решаване на неотложни проблеми, но сега вече гледаме в по-далечна перспектива. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на среща с представители на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ), която се проведе в Министерски съвет днес. В срещата участва и министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, съобщиха от правителствената информационна служба.

Пред вицепрезидента на Световната банка за Европа и Азия Лаура Тък, директора на Банката за Европа Мамта Мурти и директора на МВФ за Европа Пол Томпсън, Борисов очерта усилията на българското правителство за гарантиране на финансовата стабилност на държавата, за борбата срещу корупцията и сивия сектор в икономиката, както и за провеждането на ключови реформи. „Създадохме специализирано звено за борба срещу контрабандата, в което влизат експерти от нашите специални служби, приходните агенции НАП и Митници, МВР и прокуратурата. Резултатът от тези целенасочени усилия е излишък в бюджета към края на май в размер от близо 1,2 милиарда лева. Спрямо същия период на миналата година сме събрали над 2 млрд. лева повече“, посочи Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Премиерът подчерта важността на постигнатия консенсус за реформата на пенсионната система, където беше намерен добрия баланс между позициите на държавата, работодателите и синдикатите.

„От изключителна важност са реформите в съдебната система, здравеопазването и образованието. Реформираме и специалните служби, които през последните 25 години работиха без устройствени закони. Имаме много добри екипи, работещи по усвояването на еврофондовете, което ни позволява да постигаме изключително сериозен напредък в изграждането на стратегическата инфраструктура на България – всеки месец откриваме магистрали, пречиствателни станции, метро, които са в пъти по-евтини от средните цени за Европа“, заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

От своя страна вицепрезидентът на Световната банка Лаура Тък подчерта, че оценява и подкрепя усилията на българското правителство за осъществяване на реформи в ключови сектори. „Тук сме, за да подкрепим Вашата програма. Готови сме да Ви подпомогнем в подобряването на междуинституционалните отношения и повишаването на ефективността на публичните разходи. Имаме добро партньорство по програмата за саниране и енергийна ефективност на многофамилните сгради. Световната банка е готова да подкрепи усилията Ви за реформи. Надяваме се да се възползвате по най-добрия начин от нашата подкрепа“, заяви Лаура Тък.

По време на срещата беше обсъдена и темата за избор на нов управител на Българската народна банка (БНБ). Министър-председателят увери представителите на МВФ и СБ, че се полагат максимални усилия новият управител на БНБ да бъде подкрепен от всички политически сили. Борисов изрази увереност, че този процес скоро ще бъде финализиран.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3551 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
гиХоня у Скотско

2015.06.01 | 15:55

32
Тиква , само едно ще ти кажа, но се съмнявам да го асимилираш с празната си тиквена кратуна. Няма държава в Европа и света, която да гради и държи финансова стабилност , която е изцяло и единствено благодарение на нищожно ниските доходи и живот в постоянни лишения на населението й .

2015.06.01 | 15:55

31
Кви магистрали бе лумпен нали имаме две разбити като лунен пейзаж пак почна старата песен на нов глас а по точно с рязането на лентички. А доходите на хората не мърдат но затова пък ток и парно скачат!

2015.06.01 | 15:55

30
И цената на тока всеки ден скача , а заплатите не растат никаква икономика и т.н.
FM

2015.06.01 | 15:54

29
Толкова му е на сърце, откриването на магистрали и рязането на лентички, че една магистрала е откри два пъти, от единия край, после от другия.
!!!!!

2015.06.01 | 15:54

28
Скоро ще си замине,Няма такова нагло човече!

2015.06.01 | 15:54

27
Бойко поне строи магистрали, пречиствателни станции и метра, а какво построиха другите глупаци преди него? Нищо, нали? Съгласете се с мен, че Бойко поне строи магистрали, а другите и това не правят, а само гледат да крадат, без да са построили и една магистрала.

2015.06.01 | 15:54

26
На кой му пука за магистралите? Циганите нападат българите от селата, полицията ги защитава - това ли успя да направиш за 4 години? -Магистралите и проектите, от които точите пари няма да ме нахранят, нито да ми платят месечните сметки. Долу герб!!!!!!!!!!!!!!1
В е л и к и я

2015.06.01 | 15:54

25
Политическо стабилност в България от устата на Б.Б. означава -.."Заедно всички партии да крадем и да делим" ... ...в тоя Парламент има партии чиито лидери и членове трябва да не излизат от затвора , а той ми говори за политическа стабилност ...

2015.06.01 | 15:53

22
В България вече няма обикновени пътища. Всичко е само магистрали. И обикновен градски транспорт няма. Само метро. Накъдето да се обърнеш, само магистрали и метро. За 60 месеца Тиквено управление, 60 магистрали и 60 метро линии.

2015.06.01 | 15:54

24
Кофти ми е, че тъпият пожарникар направи коалиция с ДПС. Перхидроленото джудже не управлява, така че ми е през кypa.
прост атакист

2015.06.01 | 15:53

23
кофти ли ти е че перидроленото джудже направи коалиция с ДПС и хората го изритаха
kur za boiko

2015.05.31 | 18:52

11
Прост Гейбераст,Никога Сидеров не е правил коалиция с ДПС,но фесБойко направи коалиция Бостан и народа ще го изрита за втори път.Борисов е черната свиня.

2015.06.01 | 15:53

21
Б.Б е както Иван Костов никаква разлика

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини