Българи от Тексас за бурята: Никога не е било толкова страшно (видео)

  • 30 май 2015 12:44

  • 3363
  • 10
Българи от Тексас за бурята: Никога не е било толкова страшно (видео)
©

6-годишно момченце е сред жертвите на потопа в Тексас. От граничните райони на американския щат бурите се изместват към Далас. Нивата на реките са застрашително високи. Река Арканзас заплашва да прелее. Българите във втория по големина щат са ужасени и не знаят вече какво да чакат, съобщава телевизия BiT, информира "Труд".

„Беше много страшно. Както слиза колата надолу, фаровете се потопяват във водата. Беше много страшно”, разказва Анна Торпоманова от Хюстън. Тази вечер тя се готви за нови бедствия и нова порция обилен дъжд.

Страшни гледки и в Далас. Там властите осъмнаха с повече от 280 обаждания за наводнени участъци. Видеоклипове със спасяване на хора в последния момент, които търсят спасение на покривите на колите си, се излъчват в новините.

Пороите отвориха гигантска яма близо до река Хасинто. Околните градчета вече са наредили масова евакуация, за да не попаднат хората, заедно с домовете си, в огромния кратер.

„Ние имаме наше езерце в задния двор. То също е преляло в момента. Никога не е било толкова страшно”, разказва Александра Нол от град Сегин, на 30 мили от Сан Антонио. Тя се притеснява река Гуадалупе да не прелее, което се случва през няколко години.

Беше съобщено още, че лодка с деца, завършващи училище, е била отнесена от придошлите води. За щастие всички 18 души са спасени. Междувременно българите в Тексас се молят прогнозите за още дъжд да не се сбъднат. „Да се надяваме, че са сгрешили прогнозата – само 20%, а не 50”, каза Александра.

До този момент бурята е взела живота на над 35 души.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3363 10

Коментари 10

Добави коментар
На снимката:

2015.06.02 | 17:03

10
Догодина цяла Америка ще изглежда така, че и по-зле и при това за дълго Русия само какъв план Маршал им е подготвила на Америка за след фалита комунизъм от Северно Корейски тип!

2015.06.02 | 09:16

8
Догодина когато фалира Америка ще е по-страшно за 25-30г. после Третият свят много негри и латинуси и никакво бъдеще!
:)

2015.06.02 | 09:16

9
Какво се хабиш бе не ги ли виждаш колко им е ниско нивото не им се мисли само по обложката преценяват за съдържанието американската обложка им харесва ама вътре е Содом и Гомор, а руската е обратно от вън е дрипава, а вътре има съдържание само че нашите тук са свикнали с клишетата на Сорос за алкохолизма и старите коли, домашни уреди и липсата на разнообразие на стоки и само това повтарят едно и също 25г. или вече мухлясалата опорна тока за окупация за руският ботуш, и за отнетите ниви на дядо едно и също! Северна Корея се променя Куба също и Третият свят дори русофобите си остават с чипа от 50-те!
ahah

2015.06.02 | 09:15

5
ahahahaha gosin gost platen kasket glupav:)
Някой си

2015.06.02 | 09:16

7
Каскет глупав си ти неграмотнико селски!

2015.06.02 | 09:16

6
А ти безплатният глупак кирилицата още ли не е стигнала до там където си ти в Третият свят?

2015.06.02 | 09:12

1
В БЪЛГАРИЯ ПОЧТИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СА РУСОФИЛИ ПЪК НЕ ОТИВАТ ДА ЖИВЕЯТ ВЪВ "ВЕЛИКА" РУСИЯ ,А ОТИВАТ В САЩ ИЛИ ЗАПАДНАЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА !? БАХ МУ МАМАТА !

2015.06.02 | 09:14

4
Нормално е в страната която е създадена върху грабеж и смърт да се живее добре! Да не забравяме че са американците са убили милиони индианци ( от 60 милиона преди 500г. сега са под милион и живеят в резервати като добитък) негрите кой ги доведе като роби от Африка сигурно Русия или не? Чии войски са по цял свят във 74 бази руските нали? или пък руснаците са използвали ядрена бомба срещу друга държава и при това държава която губи войната с Америка? Тия всичките наши сънародници в Америка и Европа защо са избягали от България няма комунизъм ГЕРБ са на власт член сме на НАТО и ЕС и не са тук! Русия не присъства тук под никаква форма нито като строител нито като армия нещо не ти минаха номера за лошата Русия а?
Климент

2015.06.02 | 09:14

3
Българите са използвачи те не са свикнали да се борят за идеите си и от хляба обичат мекото, а на работата лекото масово са чиновници и разни арт специалисти вместо инженери и лекари например естествено, че ще ходят на запад! В Русия свободните места с добра заплата са инженери, ама като си от село едвам сричаш и те мързи кой ще те вземе и езика като не знаеш докато в западна Европа и Америка клозетни специалисти и проститутки и строители и шофьори винаги ще се търсят дори и запада да фалира!

2015.06.02 | 09:12

2
Аз не разбирам какъв е тоя дерт кой къде живее и защо русофилите трябва да живеят в Русия ти като си русофоб трябва ли да не живееш в България? Америка имала пари и нещата били супер винаги няма да са такива тоя дълг който имат трябва да го върнат нямат икономика останаха им едни банки, хендж фондове и печатница за долари и цялото производство е в Китай, Индия и т.н.

Добави коментар

Водещи новини