Горанов: Скоро ще видим какво ще направи Искров

  • 30 май 2015 10:16

  • 1696
  • 3
Горанов: Скоро ще видим какво ще направи Искров
©

"Скоро Иван Искров ще има възможност да покаже дали това, което е заявявал, е готов да реализира", коментира пред журналисти финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, предаде  „Фокус”.

Горанов, добави, че кандидатурата на Димитър Радев, предложена от ГЕРБ, е най-удачна. „Това е кандидатурата, която се вижда най-удачна на ГЕРБ и неслучайно запознахме останалите парламентарни групи с нея. Дали ще има други не мога да знам, тъй като всяка парламентарна група би могла да припознае някой за кандидат. Смятам това, което сме предложили, за изключително добър вариант. За съжаление, скамейката на подходящи за централни банкери не е дълга”, уточни Горанов. Според него Радев ще събере и достатъчно политическа подкрепа. „Не смятам, че има по-подходящ”, посочи той. Попитан дали са закъснели с процедурата, финансовият министър подчерта, че да се намери подходяща кандидатура е по-важно, отколкото да се смени бързо управителя на БНБ, тъй като се избира за шест години.

На въпрос дали ще има проблем с гръцките банки, Горанов заяви, че няма рискове за субсидиарите в България. „Това, което коментира МВФ е свързано с гръцката държава, а не с гръцките банки. Не е здравословно каквито и да е спекулации да се правят. Ние имаме достатъчно натрупан опит за справяне с проблеми в банковата система, така че не мисля, че би било тема или е тема и сме много далеч от сценарий в такава посока”, каза още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1696 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЯЛОВАТА УРОСПИЯ волена ВЪВ КАЗАРМА НЕ Е ХОДЕЛА

2015.05.31 | 08:36

3
ВЕЛИК Е путю И ПЕРХЕДРОЛЕНИЯ ПУДЕЛ Е НЕГОВ ПРОРОК хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах

2015.05.31 | 08:36

2
ТИКВЕНИЯ ЯЛОВ ПУДЕЛ

2015.05.30 | 20:57

1
То тези субсидии ги взимат само приближени до властта!

Добави коментар

Водещи новини