Жеравна на бунт заради строителството на хотел

  • 30 май 2015 08:48

  • 2014
  • 3
Жеравна на бунт заради строителството на хотел
©

„Край със статута на Жеравна на архитектурен резерват. Голямото строителство може да започне!”. Такива постове се появиха в социалните мрежи през последните дни.

Местните алармират, че има планове за строителство на самия вход на архитектурния резерват.

Повод за безпокойство има. Мястото, където трябва да бъде построена къща за гости в момента по сега действащия подробен устройствен план не може да се строи нищо. Готви се обаче нов устройствен план. Самият главен архитект към община Котел не знае как ще изглежда. Той е човекът, който е издал виза за проучване на инвеститора, стана ясно в репортаж за Нова телевизия.

С нея обаче инвеститорът отива за съгласуване в Министерството на културата, където трябва да му бъде разрешено строителството.

В съседство от мястото, към което сега има инвестиционни апетити, се издига недовършен хотел на три етажа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2014 3

Коментари 3

Добави коментар
АПЕЛ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ

2015.05.31 | 08:08

3
Скоро бях в Жеравна-това прекрасно кътче на България,което все още може да се каже стои автентично на фона на безобразното опустошаване на природа и бит.Има много заключени порти,тъжно е да гледаш малцината старци по уличките да предлагат бурканче мед и плетени чорапи.Защо не се направят усилия в посока подпомагане на хората за селския туризъм с наличния сграден фонд вместо мегастроежи?Има там един огромен двор с хотел и новопостроени сгради за богати туристи,но нещо не се вързва много с обстановката.Възстановете хубавите стари къщи,за да запазим истинското българско,а не ПСЕВДО като всичко в тази държава!АКО СТЕ УМНИ ДЪРЖАВНИЦИ!!!
1

2015.05.30 | 23:17

2
Пипалата на октопода са навсякъде няма спасение
позната схема

2015.05.30 | 23:17

1
корупция,конфликт на интереси,партийни каси

Добави коментар

Водещи новини