Съпрузите от записа извършили бруталния грабеж заради кредит

  • 30 май 2015 06:44

  • 3553
  • 4
Съпрузите от записа извършили бруталния грабеж заради кредит
©

Мъжът и жената, заснети при въоръжен грабеж в магазин за цигари и алкохол, се предадоха в полицията. Отишли са с адвокат, направили са самопризнания и казали, че се разкайват. Това е станало броени часове, след като клипът с бурталните сцени бе пуснат в интернет, съобщиха шефът на СДВР Младен Маринов и районният прокурор на София Петър Белчев.

Жестокото нападение над продавачката бе извършено на 26 май. На кадрите охранителната камера се виждаше как грабителите се опитват да задигнат парите от касата, а мъжът опира пистолет в главата на търговката. Двамата не успели да вземат пари, а само 10-ина кутии с цигари. Докато бягали, бандитът изпуснал телефона си в магазина. По него криминалистите бързо разбрали, че престъпниците са Боряна и Рангел Рангелови, които живеят с 3-годишното си дете на семейно общежитие в Студентския град. При обиск в стаята им полицаите намерили бейзболната с шапка на Рангел и газовия му пистолет, с който плашел продавачката. Открити били и 6 кутии от цигарите, задигнати от магазина.

“Проверихме данни за други неразкрити грабежи, но не излезе нищо, което да свързва двамата. Те нямат и криминални регистрации. Най-вероятно това е първото им нападение. В 90% от случаите тези деяния се извършват от хора, които един път са го правили и имат такъв начин на живот. Но ето, че има абсолютно необясними изключения”, коментира шефът на СДВР, информира "Труд".

Смята се, че семейството е извършило въоръжения обир заради безпаричие. Боряна е от София и следва в медицински колеж. Рангел е от монтанското село Медковец и работи в магазин на търговска верига за техника. Двамата с детето се издържат само от заплатата на мъжа, но от нея имат удръжки за кредит. “Засега сме установили само един заем от 2000 лв., но е възможно да имат и други”, поясни Младенов.

Засега Рангелови ще отговарят за грабеж и могат да получат от 3 до 10 г. затвор, каза прокурор Белчев.

Полицията все още не е заловила двамата мъже, задигнали портмоне с 800 лв. от продавачка в друг магазин за цигари и алкохол на 21 май. Запис и от това престъпление бе пуснат в интернет. Според разследващи двамата крадци са част от банда, която обира продавачки. Апашите били четирима-петима мъже, ръководени от жена, наричана Мадам Х.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3553 4

Коментари 4

Добави коментар
пандизчия

2015.05.31 | 18:42

4
Няма как да се разкайваш за въоръжен грабеж.Ако си влязъл взел си кутия цигари и си избягал може да се разкаеш, но когато държиш няколко минути пистолет в главата на жена, то ти си влязъл с намерението да убиваш, ако се наложи.

2015.05.31 | 18:41

3
Могат да получат 3 години а може и по малко и скоро пак ще крадат.........

2015.05.30 | 23:14

2
Съпрузи не съпрузи под ножа като вземах заем не мислеха как ще го плащат а сега тази жена от този стрес ако се разболее какво правим имали дете ,а продавачката нщмали, цялата строгост на закона детето им в приемни родители,глупаци които мислят че морето е до колене.
Тине

2015.05.30 | 22:40

1
Като е заради кредит защо взеха и 10 кутии цигари?А и толкова хладнокръвно действаха,че явно не им е за сефте на мършите долни.

Добави коментар

Водещи новини