Само производителите на чипс не са ми скочили, обяви Москов (видео)

  • 29 май 2015 17:00

  • 3093
  • 11
Само производителите на чипс не са ми скочили, обяви Москов (видео)
©

Министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва присъства на 5-ия конгрес на пациентските организации, предаде репортер на Novini.bg.

Пред него председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев представи извадка от национално проучване, при което става ясно, че за хората на-важно е здравеопазването.

Също така пациентите искат да се реши въпросът с плащането и доплащането в болничните заведения. За това призна и здравният министър.

По думите му сериозна част от плащанията се правят „под масата" и са нерегламентирани. С реформите в здравеопазването се цели да бъдат регламентирани доплащанията. Също така българските пациенти не искат да бъдат разхождани из различни болнични заведения, а лечението и терапиите да бъдат осъществявани на едно място.

Пред журналисти министър Москов заяви, че към този момент по всичко личи, че в НЗОК ще има преразход. За да се прекрати тази практика, трябва да има нова законова уредба. Към този момент, заяви Москов, се стремим преразходът да бъде около 30 млн. лева.

Москов разкри, че в здравното министерство вече е изготвен проектозакон за вредните храни. Към тях спадат солта, захарта, трансмастните киселини и кофеинът. С този закон се цели да бъде намалена употребата на нездравословни храни. Те ще бъдат маркирани по специален начин, за да знае всеки какво купува. Целта ни е децата да се хранят по-здравословно, категоричен бе здравният министър.

„Към този момент само производителите на чипс не са ми скочили, но това няма да ни попречи да подготвим проектозакона за вредните храни“, отбеляза министърът.

Москов заяви, че не е лоша идеята за „таен пациент“ във връзка с директора на русенската болница, който се облече като просяк.
„Откакто русенската болница има нов директор, разходите за консумативи в болницата значително са спаднали“, изтъкна Москов.

На форума министър Москов представи своята идея заплатите на лекарите и на медицинския персонал да идват от нашите здравни вноски, а собствениците на болниците, било то общински или държавни, да се грижат за собствеността си.

3093 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2015.05.31 | 11:33

11
ЩЕ ВИДИШ МОСКОВ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ !

2015.05.31 | 11:33

10
Не е ли ясна хватката.., да унищожат общински,окръжни и държавни болници..,а парите от Здравната каса да отиват в частните болници и клиники!Във първите плащаш на ден 5 лв. а в вторите от 25 нагоре..,а от тук трябва да ви стане ясно колко е кахърен Москов за бедния и болен народ..,и ЯЗЪК за хубавата му фамилия ли е или през име...

2015.05.31 | 00:41

9
Москов, лекарското съсловие не те харесва, а това означава, че реформата ти е провал. Ако беше умен първо с лекарите трябваше да се консултираш, от там можеш да разбереш истинските проблеми на здравеопазването, които покойният ти баща ти е оставил/ лека му пръст на човека/. За тези, които не знаят, бащата на Петър Москов и Илко Семерджиев и под надзора на Иван Костов въведоха сегашната крадлива и мафиотска здравна система. Та затова, министре, по-добре си вървете ти и скапаният ви коалиционен крадлив кабинет.

2015.05.31 | 00:41

8
ЩОМ ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ТЕБ ЗНАЧИ ПРОСТО НЕ СТАВАШ

2015.05.31 | 00:40

7
и със станишев беше така, но той беше нахален и се наложи да го гонят, ти нали не си толкова нахален?

2015.05.31 | 00:40

6
ВСИЧКИТЕ ГЕРБЕРАСТИ СА ГАДНИ ПЕДЕРАСТИ- ГЕЙБЕРАСТИ ШИБАНИ.

2015.05.31 | 00:39

5
МОСКОВ ТИ СЕ ПРОВАЛИ, ЗАЩОТО СИ ГЛУПАК. ОТ САМОТО НАЧАЛО ЗАПОЧНА ГЛУПАВО. НЕ ТИ Е ВИНОВНО ТОВА ЧЕ СИ ЕВРЕИН.

2015.05.31 | 00:39

4
Москов фиксираният поглед. Нарисуван популист. Думи, които да се харесат на народа. Дела няма. Утре и той ще изчезне.

2015.05.31 | 00:39

3
освен държавни болници нищо друго не прави а лекарствената мафия всяка година прибира от НЗОК 1,5 милиарда лв а познайте къде работят колко служителя в министерството на здравеопазването са "бивши" служители на тези компании и ще се досети те защо в България лекарствата са най скъпи в целя ЕС
FM

2015.05.31 | 00:06

2
Покръстената Маймуна, пак си е Маймуна.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини