Георги Лозанов даде един месец за разрешаване на кризата в БНР, заплаши с оставка

  • 29 май 2015 14:17

  • 1130
  • 0
Георги Лозанов даде един месец за разрешаване на кризата в БНР, заплаши с оставка
© Булфото

Председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов заплаши, че ще подаде оставка, ако кризата в радиото не се реши в рамките на месец. Той отново заяви, че СЕМ не може законово да прекрати договора за управление на генералния директор на БНР Радослав Янкулов. Друг член на регулатора Мария Стоянова призова ръководството на националното радио да се оттегли.

В началото на заседанието Георги Лозанов описа ситуацията в така: "Радиото е влязло в една ситуация и се очаква тази ситуация магически да се реши от петте души, които стоим тук. А тези, които стоят 1500 души в Радиото, стоят неотстъпчиво гръб в гръб и това е единственото, което са готови да направят в момента за Българското национално радио. Мисля, че това е изключително непродуктивен подход, още повече, че ние нямаме инструмент, с който в тази ситуация да извършим някакъв радикален ход".

Лозанов каза, че очаква от ръководството на БНР да намери ресурс и да излезе от кризата. Лозанов предложи СЕМ да поръча социологическо проучване, от което да стане ясно какво мисли обществото за случващото се в националната медия. Против проучването се обяви Мария Стоянова. "Българското национално радио 26 години след реформите прилича на един динозавър. Това е една система, която изобщо не е реформирана през годините. На нас ни трябва едно малко мобилно модерно радио с няколко програми, които да служат наистина за информацията на това общество", заяви тя.

Стоянова призова ръководството на БНР да се оттегли.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини