Военните поделения отварят врати за децата на 1 юни

  • 29 май 2015 13:21

  • 1382
  • 0
Военните поделения отварят врати за децата на 1 юни
© Булфото

По повод на Международния ден на детето, на 1 юни във военните формирования на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили ще има Ден на отворени врати, съобщиха от Министерството на отбраната.

Децата ще могат да се запознаят с образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, както и с учебно-материалната база във формированията.

Военнослужещите ще представят пред тях бойни техники и умения. Във войсковите музеи децата ще научат интересни факти от историята на формированията. Учениците и децата от област Стара Загора могат да посетят днес от 10.00 часа военното формирование 48 430 - Стара Загора. Във всички останали формирования на Сухопътните войски в гарнизоните Пловдив, Смолян, Шумен, Белене, Хасково, Асеновград, Благоевград, Ямбол, Плевен, Сливен и Мусачево "Денят на отворени врати" ще започне в 9.30 часа на 1 юни.

На 1 юни своите гости ще очакват военнослужещите от формированията 32 040 - Крумово, и 52 090 - Долна Митрополия, от състава на ВВС, както и военните моряци от пунктовете за базиране в Бургас и във Варна от състава на ВМС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1382 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини