Митов очерта 3 етапа на действие за подкрепа на нашата кандидатура за генерален секретар на ООН

  • 29 май 2015 13:17

  • 1576
  • 1
Митов очерта 3 етапа на действие за подкрепа на нашата кандидатура за генерален секретар на ООН
© Булфото

Кампанията за осигуряване на подкрепа на българската кандидатура за генерален секретар на ООН предвижда три основни етапа на действие - информационно-консултативен - до септември 2015 г., активен - от септември 2015 г. до април 2016 г. и заключителен етап, който ще започне от май 2016 г. до октомври-декември 2016 г.

Това заяви министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, в отговор на въпрос на депутата от "БСП лява България" Кристиан Вигенин.

На 18 юни 2014 г. МС прие решение за издигане на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. В момента кампанията се намира в първия си етап, припомни Митов.

Основната цел е създаване на ефективен координационен механизъм в централното управление на МВнР и задграничните представителства на България, който да организира осъществяването на дейностите по всички направления, набирането на необходимата първоначална информация и създаването на подходяща база за започване на кампания за кандидатурата, обясни той.

По думите му създадена е оперативна работна група за координация на кандидатурата.

Подготвен е и подробен план за действие по кандидатурата, чието утвърждаване е предстоящо. Задграничните ни представителства са включили в плановете си за годината действия и изходни позиции по лобиране и информиране за кандидатурата, а в дирекциите на МВнР и задграничните ни представителства ще се определят постоянни отговорници за кампанията по кандидатурата, допълни външният министър.

Последвайте канала на

1576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kur za boiko

2015.05.29 | 23:53

1
Митов може да се занимава само с Гей парадите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини