БСП към управляващите: Бюджетът ви е като пътищата - некачествен

  • 29 май 2015 12:32

  • 1290
  • 6
БСП към управляващите: Бюджетът ви е като пътищата - некачествен
© Булфото

„ПГ на БСП Лява България се противопоставя на повърхностните, лишени от задълбочен анализ и оптимистични изводи за изпълнението на държавния бюджет през първото тримесечие на 2015 г.” Това заяви в декларация от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Според него зад официално огласените данни на МФ прозират притеснителни тенденции за бизнессредата, потреблението и нивата на бедност. „Игра на числа! Това са „успехите” на правителството в отчетите за изпълнението на държавния бюджет през първото тримесечие на 2015 г. То обаче забравя, че не е във филм, че „жертвите” от счетоводните трикове са истински – а именно хиляди фирми и милиони българи”, коментира Стойнев. Той даде пример със събраните приходи от корпоративни данъци през 2015 г., които са с 20 млн. лв. по-малко от тези през 2014 г. „Това означава, че фирмите работят в по-лоши условия в сравнение с предходната година”, поясни той. Стойнев посочи данни на НСИ, според които инвестициите за тази година в частния сектор ще се свият с почти 40%, а според БНБ преките чуждестранни инвестиции за януари-март 2015 г. ще са по-ниски с 58 милиона лева в сравнение с периода януари-март 2014 г. „Данните са показателни - застой, затваряне на предприятия, загуба на работни места, липса на доходи, увеличаване на бедността. Това е проекцията на вашите числа върху истинския живот”, коментира той. Народният представител предположи, че управляващите живеят в паралелна реалност, за да не виждат как живеят българите. „Хората мислят със страх за бъдещето си. Как иначе ще обясните свиващото се потребление и увеличаващите се спестявания?”, попита той.

Стойнев е категоричен, че тежката сянка на първото правителство на Борисов тегне и над този кабинет. „Управлявате бюджета така, както правите пътища – на парче и не съвсем качествено. Триковете с бюджета обаче са много по-опасни от триковете с лентичките”, заяви той. Според него преизпълнението на приходите от ДДС с 350 милиона лева е счетоводен номер, защото не се дължи на реформи, нови политики и на значими събития в икономиката. „Плашихте ни с дефицита”, подчерта Стойнев и обясни, че правителството отчита бюджетен дефицит за 2014 г. в размер на 3,7% от БВП. „Евростат ви опровергава и сочи по-малък бюджетен дефицит в размер на 2,8 % от БВП за 2014 г. На кого да вярваме - на правителството или на Евростат?”, попита народният представител.

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на припомни протестите и ветото на президента за емитирания 1 милиард лева дълг, основно заради изхарчените от кабинета „Борисов-1” 800 милиона лева през февруари 2013 г. „Тогава вашият президент Плевнелиев каза да „не задължаваме следващите поколения”. А сега кой задължихте? През първото тримесечие на 2015 г. държавният дълг се увеличи лавионообразно и достигна 24 милиарда лева. Това са 29% от БВП”, подчерта той. Депутатът обясни, че в данните се виждат една друга притеснителна тенденция - новата емисия от 6 милиарда лева на международните пазари увеличава дела на външния дълг. „Той значително изпреварва вътрешния, което поставя страната ни във външни зависимости”, каза още той.

„БСП и сега като опозиция, но и в управление, винаги е доказвала, че стои на позициите на държавността”, заключи Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1290 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
една

2015.05.30 | 19:07

6
До къде стигнахме един провалил се министър от едно провалило се правителство да коментира и да критикува работата на сегашното!!!!!! Вие като бяхте на власт защо не изпълнихте това, което сега критикувате, жалки комунистически отрепки!!А точно тоя Стойнев май до последно не разбра на кое министерство е министър, толкова смотан и с вечно учудения поглед, пелтек ненормален!!!
memo

2015.05.30 | 19:07

5
nagal bokluk
ala bala

2015.05.30 | 19:07

4
Poredniq avtogol, elementaren!Chudq se s toq s kakwo e po golqm specialist po patishta primerno ot men??? Ili pak ot balgarite, koito patuvat s koli? (ne dartite babi i mangalite s karucite) Vizhdam v cqla Balgariq opraveni patishta ( a bqxa na samotek) + NOVI magistrali - 100tici kilometri Ot Burgas xodq da si xarcha veche do Instanbul kakto si iskam- patq e staklo. A che asfalt ne se qde, da go kazhat na rabotnicite, koito stroqt magistrali i patishta xaxaxaxaxax i na texnite semejstva i na semeistvata na magazinerite deto pazarqt ot tqx.

2015.05.30 | 19:07

3
то и при вас така, няма пътища, няма бюджет
ьяа

2015.05.30 | 19:07

2
ами как да ги изпълнят бе боклук като бойко изкара за пари цяла година да протестират едни големи боклуци по площадите.запомнете едно.този борисов ще ни е.бе мамата!след тези 16 милиарда заем следват нови 16 през 2017 година.невиждате ли че бойко си достроява магистралките откъдето падат най лесно парички а безработицата и икономиката не го интересуват.една държава като няма икономика и за да оцелее и трябват кредити.този ще ни продаде за пари на другите боклуци и ще сме на 100% зависими от тях.държавата си заминава

2015.05.30 | 19:06

1
А бе м-м-мухльо недодялан... Оправи си бакиите в милионерската ви партия - тогава критикувай...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини