Иванов отправи предизвикателство в НС - партиите да предложат промените в Конституцията

  • 29 май 2015 11:04

  • 1472
  • 1
Иванов отправи предизвикателство в НС - партиите да предложат промените в Конституцията
©

Отправям предизвикателства към всяка една парламентарна сила която твърди, че промените в Конституцията не са достатъчни - нека предложи свои. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов пред журналисти в Народното събрание.

Той разясни какво предвиждат промените в Конституцията, касаещи прокуратурата. "Създаването на прокурорска камара във ВСС ще създаде специализиран колективен орган за публично взимане на решения, за това как се управлява прокуратурата. В момента това е една тема, над която цари пълен мрак. За мен това е една много сериозна стъпка”, обясни правосъдният министър.

Той допълни, че по темата за промяна на мандата на съдиите не се очертава консенсус.

Относно темата, за вчерашната ратификация на споразумението между България и Международният наказателен съд за защитени свидетели, което стана причина от ПГ на „БСП лява България да поискат оставката на министъра на правосъдието, министър Христо Иванов уточни, че в това споразумение става дума за класифицирана информация. „Веднага щом научих, че БСП ми искат оставката поисках среща с тях, за да може да изчистим притесненията”, коментира Иванов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1472 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.30 | 19:51

1
И изчистихте ли притесненията???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини