Тараклъка пее и танцува

  • 29 май 2015 10:45

  • 1912
  • 0
Тараклъка пее и танцува
©

Имаме удоволствието да Ви поканим за участие във ВТОРИЯТ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „ТАРАКЛЪКА ПЕЕ И ТАНЦУВА-2015”, който ще се проведе на 11 и 12 юли 2015 г. /събота и неделя/, начало 9,00 откритата сцена в местността Тараклъка в с. Градище, общ. Левски, обл. Плевен.

Целта на събора е в лесопарк ,,Тараклъка” – природното богатство на селото - представляващо вековна гора от летен дъб с площ от 340,194 дка, където възрастта на отделни екземпляри надхвърля 150 години да популяризираме изворното, фолклорно богатство на България отразено в уникалните ни песни, танци, носии, обичаи и по този начин да съхраним и предадем живото културно наследство на българина на следващите поколения.

Съгласно статута на събора, в него могат да вземат участие различни колективи, танцьори, ансамбли, индивидуални изпълнители и др. формации и клубове от страната, които ще се състезават съгласно регламента на събора. Групите и индивидуалните участници трябва да потвърдят участието си със заявка – бланка предоставена от организаторите. Заявките се приемат до 14.06.2015г. Програмата ще бъде обявена до 30.06.2015г. Моля изпращайте отделна бланка-заявка за всеки участник- колективен и индивидуален. Записвайте точна информация за времетраенето на изпълненията. Попълнете в заявката желаната дата за изява на вашия колектив. Изпълненията ще се оценяват от компетентно жури, с председател Христо Димитров /Ансамбъл Българе/. Класирането НЕ подлежи на обжалване.

Специални гости на събора ще бъдат Северняшкия ансамбъл за народни танци и песни - гр. Плевен и Фолклорен танцов ансамбъл "Българе" - гр. София!

Участие в събора могат да вземат: Професионалисти – възпитаници на музикални училища и музикални паралелки ; Непрофесионалисти – самодейци и самодейни състави.

Брой изпълнения за групови участници до 3, за индивидуални участници до 2.




 

Последвайте канала на

1912 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини